Kültür ve Turizm Bakanı: Müjdat Gezen tribüne oynuyor

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni yakma girişimine ilişkin konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gezen’in yaptığı açıklamalarla “tribüne oynadığını” söyledi.

GÜNDEM 01.03.2017, 10:01 01.03.2017, 10:01
Kültür ve Turizm Bakanı: Müjdat Gezen tribüne oynuyor

CHP’li Zeynep Altıok’un sanat dünyasına yönelik başka saldırıların da olabileceğine dair kendisine yazdığı mektuba ilişkin Avcı, “Kamuoyu önünde açık mektup filan gibi yollara başvurmasını yadırgadım. Hele hele bu tür şeylerle iktidar suçlanacaksa. Kendi babasını da kaybettiği Sivas olayları sırasında Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’ydü, Kültür Bakanı da şu anda kendisiyle aynı partide olan bir başka arkadaşımızdı. Siyasi iktidarlarla bu tür olaylar arasında hemen bu tarz ilişkiler kurup bunlar üzerinden iktidarı suçlamak doğru değil” dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Avcı’nın açıklamaları özetle şöyle:

CEVAP VERMEDİM
Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanması ve CHP’li Zeynep Altıok’un sanat dünyasına yönelik başka saldırıların da olabileceğine dair Avcı’ya gönderdiği mektuba ilişkin sorulan soruya yanıt veren Avcı, "Cevap vermedim çünkü ‘açık mektup’ şeklinde yayımlandı. Böyle bir açık mektuba niye gerek duyulduğunu anlamlandıramadım. Kamuoyu önünde açık mektup filan gibi yollara başvurmasını da yadırgadım. Hele hele bu tür şeylerle iktidar suçlanacaksa... Kendi babasını da kaybettiği Sivas olayları sırasında Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü’ydü, Kültür Bakanı da şu anda kendisiyle aynı partide olan bir başka arkadaşımızdı. Siyasi iktidarlarla bu tür olaylar arasında bu tarz ilişkiler kurup bunlar üzerinden iktidarı suçlamak doğru değil. Bizim sanatçılarla ilgili hassasiyetlerimizi Müjdat Gezen de çok iyi biliyor" yanıtı verdi.

"TRİBÜNE OYNUYOR"
Avcı açıklamasının devamında şunları söyledi: "Gerek Müjdat Gezen’in gerek başkalarının yaptığı açıklamalarda çok fazla, ‘tribüne oynama’ düşüncesi hissettim. Ben hemen olaydan sonra gerekli açıklamaları yaptım o konuda. Böyle provokasyonlar karşısında her birimizin nasıl davranması gerektiği konusundaki düşüncelerimi çok net bir biçimde açıkladım. Bütün bunlar üzerinden bu tür tribün şeylerine girmek, mesajlar üzerinden bir şey oluşturmaya çalışmak bana doğru gelmiyor. O klasik anlamda bir mektup olsa tabii cevap verirdim ama o bana yazılmış değil, kendi tabanına yazılmış bir mektup, çok doğru bulmadım."

 

Yorumlar (0)