Kadın katiline ağırlaştırılmış müebbet

Eşi Figen Şahin’i boğarak öldüren Serkan Titiz hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

GÜNDEM 23.02.2017, 17:42 23.02.2017, 17:42
Kadın katiline ağırlaştırılmış müebbet

Birgün'den Gökay Başcan'ın haberine göre, Figen Şahin, 2016 yılının Ekim ayında, Akbelen Mahallesi’ndeki evlerinde, 7 yaşındaki kızının gözleri önünde eşi Serkan Titiz tarafından boğularak öldürülmüştü. Serkan Titiz’in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın dördüncü duruşması dün Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti, sanık hakkında herhangi bir indirim uygulamadı ve sanığın TCK’daki en üst sınır olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.

 

Mahkemenin bu kararı, duruşmayı izleyen kadın örgütlerine ve Figen Şahin’in ailesine bir nebze de olsa teselli oldu. Duruşma sonrasında bir açıklama yapan avukat Ezgi Güçlü “Serkan Titiz’in aldığı aldığı ceza Türk Ceza Kanununda tanımlanan en ağır hapis cezası. Bu kararın emsal teşkil etmesi gerekiyor” dedi.

 

Figen Şahin’in kardeşi Fatih Şahin “Dava sürecinde yanımızda olan herkese teşekkür ederiz. Adalet yerini buldu” derken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Özge Kırav “Kadınların öldürülmesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Sanık müebbet hapis cezası aldı. Daha az bir ceza zaten düşünülemezdi. Her zaman olduğu gibi bugün de diyoruz ki, umarız bu son kadın cinayeti olur diyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da adliyelerde, davalarda olacağız. Hiçbir kadın yalnız yürümeyecek. Asla pes etmeyeceğiz” dedi.

 

Yorumlar (0)