İŞTE İL İL GERÇEK İMZA SAYISI

CHP’de başlayan liderlik ve değişim tartışmaları sonrasında kurultay için başlayan imza sürecinde son haftaya girildi.Muhaliflerin açıkladıkları imzaları teslim etmeyip son günü bekleyince delegelerde ise gerçekten kaç imza toplandı soruları sorulmaya başlandı. Gazetekritik il il, il başkanları ve kurultay delegeleri ile yaptığı görüşme sonucu imza sayısındaki son durumu derledi.

GÜNDEM 25.07.2018, 18:38 25.07.2018, 18:38
İŞTE İL İL GERÇEK İMZA SAYISI

CHP'de kurultay tartışması sürüyor.Muhaliflerin iddia ettiği sayıya ulaştık son gün teslim edeceğiz açıklaması delegelerin kafasında soru işareti bıraktı.

Gazetekritik 81 ilden il başkanları, kurultay delegeleri ve milletvekilleri ile yaptığı görüşme sonrası il il gerçeğe en yakın verileri derledi. 

Bu değerlendirmeye göre muhalif hareketin topladığı imza sayısı 495  olduğu görülüyor.

İMZA LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

ANKARA'DA ÖNDER SAV, İSTANBUL'DA ALİ TOPUZ VE İZMİR'DE SABRİ ERGÜL İMZA TOPLUYOR

Muhaliflerin değişim ile çıktığı imza toplama yolunda Ankara'da 81 yaşındaki Önder Sav, İstanbul'da 86 yaşındaki Ali Topuz ve İzmir'de ise 72 yaşındaki Sabri Ergül'ün öncülük etmesi delegele büyük bir tepki yarattı.Değişim isteyen muhalifin bu isimlerle delegeye yönelik baskısı tepki yarattı.

 

47 KİŞİ  İMZALARINI GERİ ÇEKTİ

Gazetekritik'in CHP kulislerinden aldığı bilgiye göre 47 imzanın geri çekildi belirtildi.Bu imzaların çekilmesinde genel başkanın MYK'da geniş çaplı revizyon düşüncesi ile birlikte genel merkezin muhaliflere imzaları teslim edin gereğini yapalım çıkışının etkili olduğu bildiriliyor. Geri çekilen bu sayı ile mevcut imza sayısı 450 bandına olduğu iddia ediliyor.

Yorumlar (0)