İşlerini geri istiyorlar

OHAL KHK'leriyle ihraç edilen ve "İşimi geri istiyorum" diyerek direnişe geçen kamu emekçilerinin sayısı giderek artıyor. Polis saldırılarına maruz kalan emekçiler, geri adım atmayacaklarını, sonuna kadar direneceklerini söylüyor

GÜNDEM 02.02.2017, 09:18 02.02.2017, 09:18
İşlerini geri istiyorlar

Birgün’de yer alan habere göre, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) açığa alınan ya da ihraç edilen kamu emekçileri, ülkenin dört bir yanında direnişlerini sürdürüyor. “İşimizi geri istiyoruz” diyerek direnen emekçilerin sayısı giderek artarken, direnişler hemen her gün polis saldırısıyla karşılaşıyor. Malatya’da 24 gündür direnen ve her gün gözaltına alınan eğitim ve sağlık emekçileri, dün yine gözaltına alındı. İstanbul Kadıköy’de ise polis, 11 gündür direnişte olan Betül Celep’e ve destekçilerine saldırı tehdidinde bulundu.

23 günde 23’üncü kez gözaltı!


Malatya’da görevlerinden ihraç edilen öğretmenler Erdoğan Canpolat, Özkan Karataş, Umut Sertaç Ökdemir ile sağlık emekçisi Cengiz Uğurlu, her gün polis saldırısına maruz kalmalarına karşın 24 gündür direniyor. Eylemdeki kamu emekçilerine, Ankara Yüksel Caddesi’nde yine aynı taleple direnişini sürdüren Nuriye Gülmen ve Bodrum’da ihraç edilmesinin ardından direnişe başlayan Engin Karataş, dün destek ziyaretinde bulundu. Polis yine emekçilere saldırdı, Gülmen ve Karataş’ın da aralarında olduğu destekçilerle birlikte 7 kişi gözaltına alındı.


Kadıköy’de direnen kadınlara tehdit


OHAL kapsamında çıkarılan 679 sayılı KHK ile 6 Ocak’ta İstanbul Kalkınma Ajansı’ndaki görevinden ihraç edilen Betül Celep, İstanbul Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda 11 gündür direnişte. KHK’lerle işlerinden atılan kadınların sesini duyurmak için direndiğini belirten Celep’e, dün KHK mağduru 4 kadın daha katıldı. Polis, direnen kadınları “Eylemi bitirin yoksa yarın müdahale edeceğiz” diyerek tehdit etti. Bu tehditlere boyun eğmeyeceğini, direnişi sürdüreceğini duyuran Betül Celep, bugün olası bir polis saldırısına karşı tüm kadınları desteğe çağırdı. Direnişe tek başına başladığını, şimdi 5 kişi olduklarını söyleyen Celep, “Bir gün yüzlerce olacağımızı da biliyorum” diye konuştu.

‘Hırsız, katil değilim’ 


Düzce’de 6 Ocak’ta yayımlanan KHK ile 2011 yılından bu yana çalıştığı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ndeki görevinden ihraç edilen mimar Alev Şahin de dört gündür direnişini sürdürüyor. Kentin en işlek noktalarından Spor Sokak girişindeki meydanda oturma eylemi yapan Şahin, Gölcük ve Düzce depremlerinde çürük binaların enkazında can veren insanlardan etkilenerek mimar olduğunu söylüyor. Çalıştığı süre boyunca usulsüzlüklere göz yummayarak denetimlerde firmalara idari para cezası kestiği için milletvekillerine şikâyet edildiğini, baskı gördüğünü, mobbinge maruz bırakıldığını anlatan Şahin, “Emekten, halktan, yoksullardan, depremzede Düzcelilerden yana olmamın bedelini işimden olarak ödemek zorunda bırakıldım. Katil, hırsız, darbeci değilim. İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” diyor.

 

Yorumlar (0)