İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz diyen CHP'li Sarıbal: Madımak Utanç Müzesi olacak

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Madımak Utanç Müzesi olacak. İnsanlık tarihinin en önemli katliamlarından biridir. Dolayısıyla orası bir Utanç Müzesi olacak" dedi.

GÜNDEM 02.07.2023, 16:41
İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz diyen CHP'li Sarıbal: Madımak Utanç Müzesi olacak

Gazete KritikSivas Katliamının 30. yıldönümünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi’nin önünden, Madımak Oteli’nin bulunduğu yerdeki Sivas İl Özel İdaresi’ne ait Bilim ve Kültür Merkezi’ne kadar düzenlenen yürüyüşe katılan  CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal bir açıklama yaptı

İşte Sarıbal'ın o açıklaması:

MADIMAK UTANÇ MÜZESİ OLACAK

Madımak Utanç Müzesi olacak. İnsanlık tarihinin en önemli katliamlarından biridir. Dolayısıyla orası bir Utanç Müzesi olacak. İnsanlık suçlarında zaman aşımı olmamalı. Unutmak, unutturmak, sıradanlıştırmak iktidarın 20 yıllık bir politikasının bir aracı haline gelmiştir. Türkiler, aydınları, sanatçıları, ozanları yaktılar. Ama hiçbiri yanmadı. Onlar yaşıyor. Düşünceleri yaşıyor.Ama onları yakanlar yok oldular.

ONLARIN ANISI BİZİM MÜCADELEMİZ VE YOLDAŞIMIZ OLACAK
Evet bu bize dert oldu. Ozanlarımız,şairlerimizi,yazarlarımızı kaybetmek bize dert oldu. Bizde sonsuza dek onların anısı önünde eğilerek, onların anısı bizim mücadelemiz ve yoldaşımız olacak.

ADALET GELENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
İşte bu ülkeye adalet, demokrasi ve inanç özgürlüğü gelene kadar, herkes özgürce ifade edeceği güne kadar mücadelemize devam edeceğiz. Buda onlara ders olsun.

Yorumlar (0)