İhraçlara karşı oturma eylemi

SES, KHK’ler ile sağlık emekçilerinin ihraç edilmelerine sesiz kalmayıp, ülkenin dört bir yanından her Perşembe oturma eylemi yapma kararı aldı

GÜNDEM 24.11.2016, 14:55 24.11.2016, 14:55
İhraçlara karşı oturma eylemi

Birgün de yer alan habere göre, OHAL kapsamında yayımlanan KHK’ler kapsamında bin 241 sağlık emekçisi ihraç edildi. İhraç edilen sağlık emekçilerinin 79’unun SES üyesi olduğunu belirten Eş Başkan İbrahim Kaya, sessiz kalmayacaklarını ve her Perşembe günü oturma eylemi yapacaklarını kaydetti.

 

Her perşembe oturma eylemi

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamayı yapan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kaya, ihraçların kabul edilemez olduğunun altını çizdi. 79 üyelerinin ihraç edildiğini belirten Kaya, üyelerinin önce Yüksek Disiplin Kurulları tarafından sonra da KHK ile ihraç edildiğini söyledi. Kaya, “Hayata Dönüş” operasyonunda kolu kopan Veli Saçılık’ın da son KHK ile ihraç edildiğini bildirdi.

 

 

Kaya, hukuksuz ihraçların kamu emekçileri üzerinde bilinçli olarak yapılan bir düşmanlığın göstergesi olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: “Kamu emekçileri üzerindeki saldırılara sessiz kalmayacağız. Bu haftadan itibaren her Perşembe günü ülkenin dört bir yanında oturma eylemleri ve basın açıklamaları yapacağız. KESK’in eylem ve etkinliklerinde de destek vereceğiz.”

Yorumlar (0)