HDP: Ülkedeki adaletsizlikler listelense Bozdağ'ın boyunu aşar

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, "Ne diyorlar Almanya için; faşizm. Süphanallah! Eğer bu ülkede yaşanan adaletsizlikler listelense Adalet Bakanı'nın boyunu aşar" dedi

GÜNDEM 07.03.2017, 14:12 07.03.2017, 14:12
HDP: Ülkedeki adaletsizlikler listelense Bozdağ'ın boyunu aşar

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Almanya ile Türkiye arasında bakanların toplantılarının iptal edilmesiyle başlayan krize ilişkin olarak "Ne diyorlar Almanya için; faşizm. Süphanallah! Eğer bu ülkede yaşanan adaletsizlikler listelense Adalet Bakanı'nın boyunu aşar" diye konuştu.

Birgün’de yer alan habere göre,  Partisinin grup toplantısında konuşan Osman Baydemir AKP hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim çalışmalarında kullandığı "Beraber ıslandık yağan yağmurda" şarkısını hatırlatarak, "Devlet Bey'e başkan oldunuz. Beraber yürüyorsunuz. Yağmur yağan yollarda değil, kan döktüğünüz yollarda beraber yürüyorsunuz. Ve beraber ıslandınız. Yağmurda değil, ama dökmüş olduğunuz kanda beraber ıslandınız" dedi.

Baydemir'in konuşmasından satır başları şöyle:

Susmayacağız: Bu kürsü asla susmayacak. Her hafta burada HDP’nin yeni bir siması hitap ediyor. Şüpheniz olmasın, simalar değişse de direngenlik ruhu asla yok olmayacak.

Adaletsizlik, Adalet Bakanı'nın boyunu aşar: Ne diyorlar Almanya için; faşizm. Süphanallah! Eğer bu ülkede yaşanan adaletsizlikler listelense Adalet Bakanı'nın boyunu aşar.

Hep siz mağdursunuz: 15 yıldır iktidarsınız. Dokunulmazlıklar kaldırılıyor. Eş genel başkanlarımız tutuklanıyor. Yine mağdursunuz. Mitingleri yasaklıyorusunuz, mağdursunuz, dokunulmazlıklar kaldırılıyor mağdursunuz. Kusura bakmayın, bu yüz artık paspas olmuş.

Meclis'e kaç genç girdi: Paketin savunulacak yanını bulamıyor 18 yaşı öne çıkarıyorlar. Hele bak ne büyük devrim! 1 Kasım'da kaç genci Meclis'e taşıdınız? Bu parlamentonun en genç grubu HDP'dir. Bu gençlerin büyük çoğunluğu da cezaevindedir. Bu ülkenin en genç liderleri cezaevindedir!

Referandumda iki ayaklı kedilere dikkat: Referandumda hırsızlık riski var. Çünkü bunlar sabıkalıdır. Trafolara giren 2 ayaklı kedilere bakın. Önlem almak hepimizin borcu. 10 Mart’a kadar sandık kurulu üyeliği için başvurmanız ve sandıklara sahip çıkmanız çağrısında bulunuyoruz. Ferman padişahınsa HAYIR bizimdir. Yılmayacağız, umudu küçültmeyeceğiz. Bu bayrağı yerde bulmadık, yere düşürmeyeceğiz.

 

Yorumlar (0)