'Evet'çi müdürler hakkında suç duyurusu

CHP’li Tüzün, Bilecik ve Bozüyük Milli Eğitim Müdürlerinin okul müdürleriyle haberleşmek için kurdukları mesajlaşma ortamında “evet” kampanyası başlatmasını yargıya taşıdı

GÜNDEM 14.02.2017, 14:41 14.02.2017, 14:41
'Evet'çi müdürler hakkında suç duyurusu

Birgün'de yer alan habere göre, Bilecik Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik’in okul müdürleriyle haberleşmek için kurdukları mesajlaşma grubunda “son savaş” bildirisi yayımlayarak, “evet” için kampanya başlattı ve “hayır” oyu vereceklere hakaret içeren paylaşımda bulunuldu. CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik ve Bozüyük Milli Eğitim Müdürleri hakkında “memurluk görevlerini kötüye kullanarak halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek”ten suç duyurusunda bulundu.

“Kamu davası açılsın”

CHP’li Tüzün ve CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, partililerle birlikte Bilecik Adliyesine giderek suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Savcılığına iletti. Dilekçede, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa hahrik ve aşağılama, siyaset yapma, memuriyet görevini kötüye kullanma” suçlarında kamu davası açılması talep edildi.
Dilekçede, devlet memurlarının herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yaranını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamayacakları, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamayacakları vurgulandı.

Bildiri delil olarak sunuldu

Dilekçede, deli olarak, Whatsapp grubunda yayınlanan “Son savaş” başlıklı bildiri ve sunuldu ve bildiride yer alan “Bu referandum değil. Bu sefer bunlara Osmanlı tokadını indirelim...” ifadelerine vurgu yapıldı. Dilekçede, “Şüphelilerin bu paylaşımı açık bir suç oluşturmaktadır. Bu suçlar: memurluk görevlerini kötüye kullanarak siyasi ayırımcılık ve tarafgirlik yapmak, siyaset yapmak ve halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek biçiminde işlenmiştir. Şüpheliler hakkında kamu davası açılmasına ve cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim” ifadelerine yer verildi.

 

Yorumlar (0)