ERDOĞAN: ''KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRIYI YAPTIM AMA MAALESEF ARAMIZDA YOK''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu açılışında yaptığı konuşmada, "İzmir'den yola çıkan bir araç en fazla 40 dakika içinde Çandarlı'ya ulaşabilecek." dedi.

GÜNDEM 22.02.2020, 16:04
ERDOĞAN: ''KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRIYI YAPTIM AMA MAALESEF ARAMIZDA YOK''

İzmir'in turizm potansiyeli bu projeyle çok daha üst seviyeye çıkacak

İzmir'i PETKİM ve TÜPRAŞ başta olmak üzere büyük sanayi tesislerinin bulunduğu Aliağa ile ülkemizin en önemli limanını inşa edeceğimiz Çandarlı'ya bağlıyoruz. Bugün; Koyundere, Aliağa, Çandarlı kısmını da hizmete vererek bağlantı yollarıyla birlikte 96 kilometrelik projenin tamamını bitirmiş oluyoruz. Toplam yatırım bedeli 455 milyon avro olan projemiz yol kısmı yanında 14 köprülü kavşağı, 5 hemzemin kavşağı, 1 tüneli, 38 köprüsü ve 8 viyadüğüyle İzmir'e yakışan bir eser oldu.

İzmir'den yola çıkan bir araç en fazla 40 dakika içinde Çandarlı'ya ulaşabilecek. İzmir - Aydın, İzmir - Çeşme projelerinin devamı niteliğindedir. Mesela Larissa Antik Kenti bölümü tünelle geçildi. Arkeolojik köprü ile bir başka antik kente giden yolun ve eserlerin korunması sağlandı. Zamandan vakitten ve nakitten, yakıttan sağladığı tasarrufla her ulaşım projesi gibi bu otoyolun da ülkemize çok katkısı olacaktır. 2020 yılında bu otoyolun ülkemize katkısı 255 milyon lira olarak hesaplanıyor.

İzmir'in turizm potansiyeli bu projeyle çok daha üst seviyeye çıkacak. Son 17 yılda yaptığımız 17 katrilyon tutarında yatırımla İzmir'in de çehresini değiştirdik. İzmir milletvekillerinin tamamını aramızda olmasını isterdik. Kılıçdaroğlu'na da bu çağrıyı yaptım. Maalesef aramızda yok. İzmir'de toplam 110 sağlık tesisini tamamlayıp hizmete sunduk.

Yorumlar (0)