Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanesi açılışında konuşuyor

Mersin'de şehir hastanesinin açılışı yapılıyor

GÜNDEM 03.02.2017, 17:18 03.02.2017, 17:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanesi açılışında konuşuyor

T24’te yer alan habere göre, Mersin'de şehir hastanesinin açılışı yapılıyor.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hastane açılışında konuşma yapıyor.

 

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Sevgili Mersinliler, değerli kardeşlerim sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yaklaşık 1.5 yıllık aradan sonra bugün bir kez daha Mersin'de sizlerle birlikte olmanın memnuniyeti içindeyiz. Yüzünü Akdeniz'e çeviren Mersin iyi oldukça Türkiyemiz de güçlü olacaktır. Her kökenden, her inançtan, her meşrepten insanı bağrında barındıran Mersin'i birliğimizin, kardeşliğimizin sembolü olarak görüyorum. Bunun için Mersin'e tüm farklılıklarıyla, tüm zenginlikleriyle sahip çıkıyoruz. Yatırımlarda mersin'e hep öncelik verdik. Burada toplam yatırım bedeli 1 milyar 100 milyon lira olan 19 ayrı eser ve hizmetin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu yatırımların her biri elbette önemli ama bir tanesi var ki ülkemiz için yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor. Mersin Şehir Hastanesi'nden bahsediyoruz. Bunu muhakkak gerçekleştirmemiz gerekir dediğim projeden bahsediyorum. Partimizi kurduğumuz zaman belediye başkanlığım döneminde dünyayı dolaşırken edindiğim projeydi bu. Hep bunun derdi, aşkı içerisindeydik. Ve hamd olsun şimdi Mersin'de bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisindeyiz. 

Yıldırım: Evet, evet, evet!

Erdoğan'dan önce konuşan Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

Mersin, Türkiye'nin göz bebeğidir. Türkiye'nin teminatıdır. Türkiye'yi geleceğe taşıyan şehirlerin başında Mersin geliyor. Hükümet olarak Mersin'in ne kadar büyük bir imkana sahip olduğunu, ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. 15 yılda AKP iktidarları olarak Mersin'e tam 16 katrilyon yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Yollar, şu Ulukışla yolunu hatırlayın. O yolda nice canlar gitti. Kamyoncuların, seyahat eden vatandaşlarımızın Ulukışla-Pozantı yolunda yaşadıkları acı hatıralar var. Şimdi o tünelle dereler vadileri geçtik, dağları deldik. Yeter ki milletimizle buluşalım. Biz milletimize aşığız. Milletimizin bizimle, bizim milletimizle buluşması için aramızda ne engel varsa o engelleri kaldıra kaldıra geliyoruz. 

"Eksik kalan kısımlarını tamamlıyoruz"

2007 hatırlayın, AK Parti iktidar. 363 milletvekili var. Cumhurbaşkanı seçilecek, ana muhalefet partisi "Hayır" diyor. "Siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz" diyor. Öyle mi? Madem öyle, işte böyle. 2007'de dedik ki; "Madem biz seçemeyeceğiz, o zaman işin sahibine gidelim. Millete gidelim". 21 Ekim 2007'de cumhurbaşkanının millet tarafından, sizler tarafından seçilmesinin yolunu açan referandumda Mersin yüzde 70'e yakın "Evet" oyu verdi. "Evet, evet, evet" dedi. Şimdi yine diyorlar ki; "Cumhurbaşkanını millet seçmesin. Cumhurbaşkanı hükümet kurmasın. Cumhurbaşkanlığı sistemi gelmesin, hayır" diyorlar. Siz ne diyorsunuz? İşte bu kadar. Şimdi yaptığımız nedir değerli kardeşlerim, 2007'de sizin yaptığınız ve "Evet" diyerek cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesini sağlayan o değişikliğin eksik kalan kısımlarını tamamlıyoruz. Millet cumhurbaşkanını seçecek, millet hükümetin nasıl oluşacağına da sandıkta karar verecek.

"Dünya nereye gidiyor, siz nerede kaldınız?"

Değerli kardeşlerim "Rejim değişiyor" diyorlar. Bırakın rejim değişmesini siz kafayı değiştirin. Dünya nereye gidiyor, siz nerede kaldınız. Rejimin falan değiştiği yok, değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir. Türkiye hak ettiği yolda muhasır medeniyetler yolunda emin adımlarla yürüyecek. 

"Doğruyu bulmak istiyorsanız Mersin'i takip edin"

Şimdi belediye başkanı seçiyoruz değil mi her 5 yılda bir gidiyoruz iki tane zat. Biri belediye başkanı için, diğeri de belediye meclisi üyeleri için. Evet, daima evet. Aynı sandıkta, aynı gün belediye başkanını da seçiyorsunuz, Meclis'i de seçiyorsunuz. Ve Meclis, belediye başkanının ihtiyacı olan kararları alıyor, belediye başkanı da 5 yıl boyunca size hizmet ediyor. 5 yılın sonunda beğenmediyseniz yenisini seçiyorsunuz. Ama güzel yapıyorsa işini tekrar seçiyorsunuz. Şimdi burada da iki sandık. Birinde cumhurbaşkanını seçeceksiniz, evvel Allah cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı seçeceksiniz. İkinci de milletvekilleri seçilecek. Hem hükümete hem meclise güven vereceksiniz. Siz seçtikten sonra başkalarının aradan kafayı uzatıp "Ben sizin seçtiğinizi istemiyorum" demeye hakkı olacak mı? Hayır diyorsanız işte Nisan'da "Evet" diyeceğiz. 'Hayır'cılara cevabı nisanda "Evet, evet, evet" diyerek vereceksiniz. Biliyorum sabırsızlıkla bekliyorsunuz. Sayın cumhurbaşkanımızın birazdan size hitabı olacak. Sözlerimi tamamlarken şunu söylemek istiyorum. 79 milyon vatan evladı, vatandaşlarımız iyi bilsin ki Türkiye'de rejimi değiştirmeye kalkanlar karşısında Mersin'i bulur. Herkes gider Mersin'e, onlar gider tersine. Doğruyu bulmak istiyorsanız Mersin'i takip edin. Mersin Türkiye'nin çimentosudur, Türkiye'nin özetidir. 

Hiç kimse bu millete zorla bir şey yapamaz. İşte 15 Temmuz'da bunu denediler, derslerini aldılar mı? Derslerini verdiniz mi? Size de "evet" yakışır. Milletin iradesi neyse bizim de istikametimiz olur. "Evet" diyoruz, hizmetin, yatırımların, dev projelerin daha çabuk, zaman kaybetmeden yapılması için ne diyoruz? Evet diyoruz. Bütün vaktini, bütün enerjisini büyümeye, kalkınmaya harcayan bir Türkiye için, yeni yollar, yeni tüneller, yeni barajlar, yeni stadyumlar, yeni hastaneler için "Evet" diyoruz. Değerli kardeşlerim, şehir hastanemizin, bu güzel projenin Mersinimiz için güzel hizmetlere vesile olmasını Mevlamdan niyaz ediyorum. bu güzel eserin bu günlere gelmesinde en başta bu projenin sahiplenen ve bu projenin gerçekleşmesinin talimatını veren sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Kardeşlerim, bu hastanede 5 bin Mersinli iş güç sahibi olacak. 5 bin kardeşimize iş verilecek. Bu hastanede, dünyada olmayan en güzel sağlık hizmetlerini elde edeceksiniz. Bir kez daha coşkunuz için, desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah'a emanet ediyorum.

Yorumlar (0)