CHP'Lİ YALÇINKAYA'NIN ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI MESAJI

CHP BARTIN MİLLETVEKİLİ SAYIN M.RIZA YALÇINKAYA’NIN 24-31 OCAK “ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI” MESAJI VERDİ.

GÜNDEM 23.01.2017, 15:27 23.01.2017, 15:27
CHP'Lİ YALÇINKAYA'NIN ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI MESAJI

CHP BARTIN MİLLETVEKİLİ SAYIN M.RIZA YALÇINKAYA’NIN  MESAJI:

 

24 Ocak 1993 tarihinde aracına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden basınımızın onurlu kalemi Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Ali Gaffar Okan’ı aramızdan ayrılışının 16. yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.

 

Mumcu’nun katledildiği 24 Ocak ile yine bir hain saldırıda yitirdiğimiz Muammer Aksoy’un katledildiği 31 Ocak tarihleri arası ülkemizde “Adalet ve Demokrasi Haftası” olarak anılmaktadır.

 

Gazeteci, aydın, bilim ve düşünce dünyasından insanlara yönelik hain saldırılar ülkemizde hep “faili meçhul” olarak kalmış ve üzerinden yıllar geçmesine rağmen aydınlatılamamıştır. Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan cinayetlerinin üzerindeki sır perdesi de aradan geçen yıllara rağmen hala kaldırılamamış, üstelik hain saldırılara ne yazık ki yenileri eklenmiştir.

 

Cumhuriyetin ve Cumhuriyet değerlerinin açık tehdit altında olduğunu yazmaktan hiçbir zaman çekinmeyen Uğur Mumcu, yaşamını Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine adamıştır. Ülkemizde yaşanan tüm kirli ilişkilerin ortaya çıkarılmasının önemini bilen Mumcu, yurtseverliği, cesareti ve azmi ile toplumun aydınlanması için doğruları yazmaktan bir an olsun bile geri durmamıştır.  Mumcu, yıllar öncesinden bugünlere ışık tutmuştur ve yaşadıklarımız, onun haklılığını bir kez daha göstermiştir.

 

Son görev yaptığı Diyarbakır’da her zaman halkın yanında olan, terör örgütlerine karşı başarılı mücadelenin örneğini ortaya koyan Okkan da devlet ve halk arasında kopmaz derin bağlar kurmuştur.

 

            Mumcu ve  Okkan’ın Cumhuriyete ve laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlılığını ve gerçek anlamdaki yurtseverliğini gelecek kuşaklara aktarmak en büyük görevlerimizden birisidir.  Mumcu ve Okkan’ın şahsında siyasi cinayetlere kurban giden Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Bahriye Dursun, Necip Hablemitoğlu ve diğer tüm demokrasi şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.  Demokrasi şehitlerimizin canlarıyla ödediği fikirleri ve öngörüleri her zaman yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Yorumlar (0)