CHP'li Vekiller Kars'ta

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kars’ta referandum çalışması yaptı. 3 gün süren çalışmalarda Yüceer, il ve ilçe örgütleriyle bir araya geldi; yurttaşlara Anayasa’ya neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı. Yüceer, “Kars’ta her yerde çokça evet afişleri, dillerde ise hayır var. Kars tek adam rejimine geçit vermeyecek. Bu Anayasa değişikliğine hayır diyecek” dedi.

GÜNDEM 23.03.2017, 12:15 23.03.2017, 12:15
CHP'li Vekiller Kars'ta

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kars’ta referandum çalışması yaptı. CHP’li vekillerin Kars’taki referandum çalışmaları 3 gün sürdü.  Kars İl Başkanı Mustafa Aras ile bir araya gelen Yüceer, daha sonra Sarıkamış ve Selim ilçe örgütlerini ziyaret etti. Kars ve ilçelerinde yurttaşlara Anayasa’ya neden hayır denilmesi gerektiğini anlatan Yüceer, boş kağıda atılan imzalarla Meclis’e sunulan yeni Anayasa değişikliği teklifinin ülkeyi bir felakete sürükleyeceğini belirtti.

 

 

ANAYASA HERKESİN ORTAK PAYDASI

 

 

Ülkenin tek adam rejimine ihtiyacı olmadığını söyleyen Yüceer, “Ülkemizin ihtiyacı olan sadece demokrasi. Yeni Anayasa değişikliği teklifiyle egemenlik halktan alınıp tekrar Saray’a verilmek isteniyor. Anayasa bir uzlaşı belgesidir. Anayasa bu ülkede yaşayan herkesin ortak paydasıdır. Onun için herkesin Anayasası olmalıdır. Tek bir partinin mutfağında hazırlanan   Anayasa değişikliği herkesi bir arada tutan ortak paydamızı dinamitliyor, ülkeyi ayrıştırıyor” dedi.

 

REJİM DEĞİŞTİRİLİYOR

 

Ülkeye dayatılan Anayasa ile rejimin değiştirileceğini kaydeden Yüceer, “Dünyada eşi benzeri olmayan bu Anayasa teklifi ile hiçbir ülkede Devlet Başkanına verilmeyen yetkiler bir tek kişiye veriliyor. Bu Anayasa’da denge denetleme mekanizmaları yok. Yasama, Yürütme ve Yargı tek bir kişiye bağlanıyor. 80 milyonun kaderi   bir kişinin iki dudağı arasına bırakılıyor. Cumhurbaşkanı, yardımcıları ve bakanların yargılanması imkânsız hale getiriliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

İNSANLARIN AKLIYLA DALGA GEÇİYORLAR

 

AKP’nin ülkeyi 15 yıldır parlamenter sistemle yönettiğini belirten Yüceer, istediği atamayı yaptığını, istediği kanunu çıkardığını söyledi.  Yüceer, AKP sözcülerinin Başkanlık gelince ülkede her şeyin düzeleceği yönündeki sözlerini de eleştirerek şöyle devam etti:

 

 

“Sanki ellerinde sihirli değnek var da başkanlık gelince her şey düzelecek diyorlar. İnsanların aklıyla dalga geçiyorlar. 15yıldır iktidardalar neyi düzelttiler. Terör hortladı, ekonominin hali ortada, Devleti FETÖ’ye teslim ettiler, dış politikamız içler acısı, koskoca Türkiye’nin itibarını iki paralık ettiler. Tüm yurttaşlarımız sandığa giderken ellerini vicdanına koysun. Kararını öyle versin.”

 

KARS TEK ADAMA GEÇİT VERMEYECEK

 

Kars çalışmasının verimli geçtiğini kaydeden Yüceer, “Referandum süreci boyunca Türkiye’nin her yerinde yorulmadan, usanmadan “hayır”ı anlatacağız. Kars’ta her yerde çokça evet afişleri, dillerde ise hayır var. İnanıyorum ki Kars tek adam rejimine geçit vermeyecek. Bu Anayasa değişikliğine hayır diyecek.” dedi.

 

 

EDİRNE’DE “HAYIR”I ANLATACAK

 

CHP’li Yüceer, Kars’taki referandum çalışmalarının ardından 24 Mart günü Edirne’ye geçecek. Edirne’de il örgütü ile buluşacak olan Yüceer daha sonra Haziran Hareketi’nin Yeni Bir Başlangıç İçin Hayır panelinde Acar Park’ta Anayasa değişikliğini anlatacak.

 

Yorumlar (0)