CHP'li Tanrıkulu'dan 10 yaşında çalıştırılan çocuklar sorusu!

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

GÜNDEM 27.02.2017, 13:08 27.02.2017, 13:08
CHP'li Tanrıkulu'dan 10 yaşında çalıştırılan çocuklar sorusu!

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nın soru önergesi şöyle;

 

 

1. İstanbul Fatih İlçesinde aralarında çok sayıda göçmenin de bulunduğu, yaş ortalaması 10 civarında olan çocukların başta tekstil olmak üzere çalıştırıldığı iş yerleri ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, akıbeti nedir?

 

2.İstanbul Fatih İlçesi ve Türkiye genelinde illere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çocuk işçilerin çalıştırılmasına yönelik 2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 24 Şubat tarihi itibariyle yapılan incelemelerde toplam kaç işyeri ve işveren hakkında ne tür yasal işlemler yapılmıştır?

 

 

3. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından incelemeler ve  gerekli denetimler yapılıyorsa “çocuk işçilik sorununun” bu derece artmasının gerekçesi nedir?

 

4. İstanbul Fatih İlçesinde aralarında çok sayıda göçmenin de bulunduğu, yaş ortalaması 10 civarında olan çocukların çalıştığı başta tekstil olmak üzere işyerlerinde gerekli incelemeleri ve denetimleri yapmakla yükümlü olan müfettiş ve diğer görevliler hakkında açılan inceleme ve soruşturma var mıdır? Varsa, akıbeti nedir?

 

 

            5. 2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 24 Şubat tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç “çocuk işçi” yaşamını yitirmiştir?

 

            6. 2010 – 2017 yılları arasında yıllar bazında 24 Şubat tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre toplam kaç “çocuk işçi iş kazalarında yaralanmıştır?

 

 

            7.  Türkiye’nin “çocuk işçiliği” konusunda dünya sıralaması nasıldır?

Yorumlar (0)