CHP'li Ekici: 'Hükümet duyarsız'

Türkiye’nin herhangi bir ilinde yada ilçesinde, neredeyse her gün bir aile sağlığı merkezi(ASM) soygunu gerçekleşiyor. Hatta hırsızlar, kimi ASM’lere haftada bir uğrar hale geldi. Bu durum, ASM’lerin bina ve personel güvenliği konusunda ciddi bir zafiyetin olduğu gerçeğini de gözler önüne seriyor. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de bu sorunun hangi boyutlara ulaştığına, güvenlik zafiyetinin kaynağına ve kamu otoritesinin sorumluluğuna dikkat çekmek için bu konuyu Meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 21.11.2016, 11:24 21.11.2016, 11:24
CHP'li Ekici: 'Hükümet duyarsız'

Hırsızların yeni gözdesi aile sağlığı merkezleri

 

CHP’li Ekici, Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, ekonominin kötü gidişi ile birlikte hırsızlık olaylarının arttığına bu vakaların en çok yaşandığı yerlerden birinin de aile sağlığı merkezleri olduğuna vurgu yaptı.ASM’lerde artarak devam eden ve bitmek bilmeyen hırsızlık vakalarının, ASM yerleşkelerinin fiziki koşullarından kaynaklandığını, bina ve çalışanların güvenliklerinin devlet tarafından sağlanmadığı için hırsızlık vakalarının önüne geçilemediğini ifade eden Ekici, Hükümetin bu konudaki uyarı ve önerileri bugüne kadar görmezden geldiğini de kaydetti.

 

CHP’li Ekici, ASM’lerdeki hırsızlık vakaların neticesinde yaşanan maddi kaybın yanı sıra, çalınan bilgisayarlarda kayıtlı mahrem hasta bilgileri nedeniyle manevi kayıpların da ortaya çıktığını belirterek, ASM’lerde yaşanan hırsızlıkların bu açıdan da çok tehlikeli bir boyutu bulunduğunu ifade etti.

 

ASM’lerin güvenlik sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizen Ekici, Başbakan Binali Yıldırım’ın şu sorulara cevap vermesini istedi:

 

- 2011 yılından bu yana, yıllar ve iller bazında, ASM’lerde yaşanan hırsızlık vakalarının sayısı nedir?

 

- 2011 yılından bu yana, yıllar ve iller bazında, ASM’lerde yaşanan hırsızlık olaylarında çalınan eşyaların nevi, adedi ve değeri nedir?

 

- Son 5 yılda ASM’lerde meydana gelen hırsızlık olaylarından kaçının faili yakalanmıştır?

 

- 2011 yılından bu güne kadar, yıllar ve iller bazında, ASM’lerde yaşanan hırsızlık vakalarıyla birlikte bilgileri çalınan hasta sayısı nedir?

 

- ASM’lerde binaların ve çalışanlarının güvenliklerinin Devlet tarafından karşılanması için planlanan bir çalışma var mıdır? Var ise detayları nelerdir?

 

- ASM’lerin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi için yapılan/yürütülen herhangi bir çalışma var mıdır?

 

 

Yorumlar (0)