CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat: Yılgınlık yok, umutlu olmak için birçok nedenimiz var

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’tan BirGün'e ziyaret. Gündeme dair önemli değerlendirmede bulunan Canpolat, iktidarın Meclis'e getirdiği anayasa değişikliğiyle tek adam diktatörlüğünü tescillendirilmek istediğini söyledi.

GÜNDEM 10.01.2017, 15:17 10.01.2017, 15:17
CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat: Yılgınlık yok, umutlu olmak için birçok nedenimiz var

Birgün’de yer alan habere göre, AKP'nin ekonomiden dış politikaya her alanda çuvalladığını kaydeden Canpolat, ülkenin hiç olmadığı kadar kötü yönetildiğini belirterek, “Diktatörlüğün inşası için en küçük bir sesi daha bastırıyorlar. Kimsenin can güvenliğinin olmadığı bir iklim yarattılar. Faşist, baskıcı bir yönetimle karşı karşıyayız. Anayasa değişikliğinin Meclis'ten ve referandumdan çıkmama ihtimali var” dedi.

 

Umutlu olmak için nedenlerimiz var


İktidarın tüm baskıcı, otoriter, despotik politikalarına rağmen hayatın her alanında umudu yeşertecek mücadele alanlarının da geliştiğini ifade eden Canpolat, “Umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Umudu yeşertecek mücadele yükseliyor. Hem de çok fazla” şeklinde konuştu.

 

Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler


Toplumun genelinde AKP yönetimine de getirilmek istenen başkanlık sistemine de büyük bir tepkinin olduğunu vurgulayan Canpolat, “Hemen her kesimde başkanlığa büyük tepki var. İktidarın kendi tabanı da mesafeli. Yaptırdığımız son iki anket toplumun yüzde 56'sına yakının başkanlığa karşı olduğunu ortaya çıktı” dedi.

 

Zifiri karanlığa karşı ortak mücadele


Canpolat şöyle konuştu:

 

“İstanbul genelinde 959 mahallede mahalle komitesi kurduk. Her bir eve, sokağa, mahalleye gireceğiz. Topyekün bir mücadele hattı kuracağız.



Solun diğer yapılarıyla ilişkilerimizi, emek ve meslek örgütleriyle bağlarımızı güçlendireceğiz. Bu zifiri karanlığa karşı birlikte mücadele etmekten başka çıkar yolumuz yok. CHP tek başına bu karanlıkla mücadele edemez.



Referandumda herkes kendi “hayır”ını örgütlesin. İtiraz noktalarını tüm kesimler kendi itiraz noktaları üzerinden belirlesin. “Hayır” kampanyalarını ortaklaştırmaya gerek yok.”

Yorumlar (0)