Candan YÜCEER'in 5 Aralık Mesajı

"Kadınlar “kadın erkek eşit değildir’ zihniyetinin gölgesinde iktidar eliyle toplumsal ve ekonomik hayatın dışına itilmeye çalışılmaktadır. "

GÜNDEM 02.12.2016, 17:17 02.12.2016, 17:17
Candan YÜCEER'in 5 Aralık Mesajı

Cumhuriyetin temeline harç koyan kadınlar, Ulu Önder Atatürk sayesinde hak ve özgürlüklerine kavuşmuştur.

 

Atatürk, devlet yönetiminde ve miras hukukunda erkeklerle eşit haklara sahip olmayan kadınlara haklarını teslim etmiş, kadınlar dünyadaki çağdaşlarından önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur.

 

Hak ve özgürlüklerine sahip çıkan kadınlar da, ülkemizin gelişmesine ve demokratikleşme sürecine büyük katkı sağlamıştır.

 

Bunun içindir ki Cumhuriyet bir zihniyet devrimidir.

 

Ancak günümüzde, kadınların elinde kalan son hak kırıntıları da elinden alınmaya çalışılmaktadır.

 

Kadınlar “kadın erkek eşit değildir’ zihniyetinin gölgesinde iktidar eliyle toplumsal ve ekonomik hayatın dışına itilmeye çalışılmaktadır.

 

Ancak Cumhuriyet kadınları olarak bizler, hak ve özgürlüklerimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Atatürk’ün açtığı aydınlık yoldan bir an bile ayrılmayacağız.

 

Kadınlar bu yolu kendisine açan, kendisine bu şansı tanıyan Ata’sına minnet borçludur. 

 

Demokrasi adına ülkemizde edinilmiş en büyük kazançlardan biri olan kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmalarının 82. yıldönümünü kutluyorum.

 

Kadının hayatın her alanında var olduğu, kadın erkek eşitliğinin sağlandığı, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlendiği  bir Dünya diliyorum.

Yorumlar (0)