Barış İnce: Ortada uçlar falan yok ülkeyi uçuruma sürükleyenler var

Şener Şen’in aldığı ödül ve Erdoğan ile fotoğrafı sonrası görüntüyü savunan ve savunmayan pek çok yazı gazetelerde ve sosyal medyada yer aldı.

GÜNDEM 30.12.2016, 14:51 30.12.2016, 14:51
Barış İnce: Ortada uçlar falan yok ülkeyi uçuruma sürükleyenler var

Birgün’de yer alan habere göre, Bu tartışmalara dair BirGün yazarı Barış İnce Facebook hesabında bir not paylaştı.

 

Yarım saat içerisinde yayılan not şöyle:

 

 

“Şener Şen’in Erdoğan’dan ödül almasına/kabul etmesine dair bir yorumum yok. Kendisine yol gösterecek bir düzeyde değilim, haddim de değil. Ödül alırkenki mesajını beğenen var, az bulan var, Erdoğan ile görüntüsünden incinen var… Buralara girmeyeceğim. Ancak onu savunmak adına yazılan yazılar beni daha çok rahatsız etti. O görüntülerden incinen insanları aşağılayarak, “siz kimsiniz ki”, “herkesi not edersiniz”, “sizi doğrucular”, “uçlarda yaşayanlar” “laikçi teyzeler” diye döktüren döktürene...

 

Kusura bakmayın ama bu insanlar uçlarda falan gezinmiyor. O teyzeler 1200 lira emekli maaşı ile yaşayıp memleketi için kaygılanan insanlar ve her rüzgârda oradan oraya savrulmuyorlar. Ülkede rejim değiştiriliyor, Meclis’teki üçüncü partinin başkanları şu an hapiste, iş arkadaşımız Mahir 6 gündür gözaltında ve görüştürmüyorlar, Aslı ile Necmiye hoca 4,5 ay hapis yattı, bir yılda 300 kişi öldü, noel babanın bile kafasına silah dayanıyor!

 

Ortada iki uç falan yok ülkeyi uçuruma sürükleyenler var. Bunları protesto etmek, karşı gelmek, her şeye rağmen dik durmaya çalışmak mı uçta yaşamak? “Bunlar mafya” diyen ve bu yüzden gözaltına alınan Ahmet Şık mı aşırı uç? Karikatüristler şu an hapiste hatırınızda mı? Kimle, niye, hangi zeminde barışıyoruz biz? Her sabah her tıkırtıda polis diye uyanarak işimizi yapmaya çalışıyoruz bunun hesabını kimden soracağız?

 

Şener Şen’in sizin savunmalarınıza ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bence siz bu bahane ile kendi pozisyonunuza, durduğunuz noktaya argüman arıyorsunuz. Olabilir ama lütfen herkese akıl vermeyiniz. Şener Şen kendisini sizden çok daha iyi savunabilir.

 

Ailece bir araya gelip, tombala oynayıp, tavuk pişirdiğimiz yılbaşı gecesini bile din adına zehir etmeye çalışıyorlar. Noel baba hediye getirir umuduyla uykuya yatan nahif çocuklar, o güzel anılarını bir gün geri alacak. 2017’de bir şeyler değişecekse ülkeyi uçurma sürükleyenlere karşı duranlar ve durmaya çalışanlar sayesinde olacak.

 

Hepinize iyi yıllar dilerim.”

Yorumlar (0)