Aylardır yaşadığını ispatlamaya çalışıyor

Sinop Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaşayan yurttaşı ölü ilan etti. Kayıtlarda ölü görünen yurttaş, aylardır SGK'yi yaşadığına ikna etmeye çalışıyor.

GÜNDEM 12.12.2016, 14:01 12.12.2016, 14:01
Aylardır yaşadığını ispatlamaya çalışıyor

Birgün de yer alan habere göre, Olay, işçi emeklisi 58 yaşındaki Mehmet Arif Günaydın’ın ilaç almak için eczaneye gitmesiyle ortaya çıktı.

 

Halksesi.com sitesinden Mete Çağdaş'ın haberine göre, Sinop’un Gerze ilçesine bağlı Güzelceçay Köyü'nde bir balık unu fabrikasından emekli olan Mehmet Arif Günaydın’a 26 Eylül 2016 tarihinde ilacını almak için gitti eczanede kendisine sistemde “ölü” gözüktüğü ve bu yüzden ilaçlarını ücretini ödemeden alamayacağı söylendi.

 

Bunun bir şaka olduğunu düşünen Günaydın, eczacının kendisine sistemden “ölü” gözüktüğüne dair belgeyi göstermesi karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

 

İşçinin şaşkınlığı, her zaman bankamatikten çektiği emekli maaşını almaya gittiğinde de devam etti.

 

Çünkü Sinop SGK sisteminde, “ölü” olarak ilanı yapılan Mehmet Arif Günaydın’ın emekli maaşı da kesilmişti.

 

3 AYDIR ÇÖZÜLEMİYOR

 

Derdine derman bulmak için SGK’ ye başvuruda bulunan Günaydın, kendisini yaklaşık 3 aydır oyaladıklarını, neredeyse suçlu duruma düşürdüklerini belirterek, maaşını alamadığından dolayı kredi kartlarının kötü puanlama ile karşı karşıya bırakıldığını belirtti.

Yorumlar (0)