ABD Senatosu'nda Türkiye'ye kritik teklif!

Amerika Birleşik Devletleri'nin 2021 Yılı Savunma Bütçesi Yetkilendirmesi için yasa tasarısı hazırlandı. Hazırlanan yasa tasarısına, S-400'ler ile ilgili ekleme yapıldı.

GÜNDEM 29.06.2020, 22:40 29.06.2020, 22:45
ABD Senatosu'nda Türkiye'ye kritik teklif!

ABD'nin 2021 Yılı Savunma Bütçesi Yetkilendirmesi için hazırlanan yasa tasarısına, S-400'ler ile ilgili ekleme yapıldı.

Eklenen yasa tasarısında, Türkiye ABD'ye NATO uyumlu olmayan, sistem almayacağının garantisini verirse, ABD'nin teslim edilmiş olan S-400 sistemini satın alabileceği ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, ABD’nin 2021 yılı Savunma Bütçesi Yetkilendirmesi için hazırlanan yasa tasarısına, S-400’ler ile ilgili bir ekleme yapıldığı dikkat çekti.

Senato'nun 25 Haziran kayıtlarında, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu tarafından yapılan düzenleme ile ABDOrdusu’na, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan ve Rusya’dan tedarik edilen S-400 sistemini satın alma yetkisi verildi.

Ek maddeye göre, Türkiye ABD'ye NATO uyumlu olmayan, sistem almayacağının garantisini verirse, ABD teslim edilmiş olan S-400 sistemini satın alabilecek.

Eklenen yasa tasarısında şu ifadelere yer verildi:

“a) YETKİ – Bölüm b’ye tabi olarak, S-400 Füze Savunma Sistemi’nin satın alınması için gerekli olabilecek meblağların ABD Ordusu'na tahsis edilmesine izin verilir.

b) SERTİFİKA GEREKSİNİMİ – a bendindeki bir S-400 Hava Savunma Sistemi satın alma yetkisi; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Savunma Bakanlığı’na ve Dışişleri Bakanlığı’na, ABD tarafından uyumsuz olarak kabul edilen askeri cihazların satın alım veya başka şekilde kullanılmayacağına dair verilecek bir sertifikaya tabidir.”

Yorumlar (0)