Gürsel Tekin'den Çarpıcı Uyarı: Türkiye'de Ekonomik Kriz Sosyal Bir Krize Dönüşüyor!

Gürsel Tekin, Türkiye, ekonomik bir çöküşün eşiğinde. Vatandaşlar, yüksek enflasyon, artan borçlar ve giderek kötüleşen bir ekonomik iklim altında eziliyor. Uyarıyorum! Ekonomik kriz sosyal bir krize dönüşüyor!" Dedi

EKONOMİ 29.03.2024, 12:11
Gürsel Tekin'den Çarpıcı Uyarı: Türkiye'de Ekonomik Kriz Sosyal Bir Krize Dönüşüyor!

Gürsel Tekin yaptığı değerlendirmede; “bireysel kredi ve kredi kartı borcu son bir yılda 245 milyar lira artarak 2 trilyon 973 milyar liraya ulaşmış durumda. Yani, 85 milyonluk Türkiye'de 40 milyondan fazla vatandaşın bireysel kredi borcu bulunuyor. Türkiye'deki ekonomik durum gerçekten endişe verici bir noktaya ulaşmış durumda. Kredi kartı ve kredili mevduat borcu olan vatandaşların sayısı 36 milyonu aşarken, kredili mevduat borcu olanların sayısı da 30 milyon kişiye yaklaşmış durumda. Ülkemizin toplam nüfusu 85 milyon olduğunu düşündüğümüzde, bireysel kredi borcu olan vatandaşların sayısı 40 milyonu aşmış durumda. İktidar ise sadece izliyor, hiçbir önlem almıyor. Büyük bir borç krizi adım adım geliyor” dedi.

Tekin, şunları söyledi: “Vatandaş boğazına kadar borca batmış durumda. İcra daireleri icra dosyasıyla dolup taşıyor. İcra iflas dosyalarının patlaması, muhtarlıkların tebligatlarla dolmasına neden oluyor. Temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan vatandaş kredi, kredi kartı ve borçla yaşıyor. Bu tablo yılsonuna doğru daha da kötüleşecek. Bu yılın başından itibaren toplam bireysel kredi ve kredi kartı borçları 2 trilyon 973 milyar liraya yükselirken, vatandaşların borçları yıl boyunca 245 milyar lira arttı.

Batık krediler konusuna gelirsek, bu yıl itibarıyla bankaların icra takibine aldığı alacaklar 54.6 milyar lirayı buluyor. Ayrıca, tüketici kredilerinde de yılbaşından bu yana 9.3 milyar liralık bir artış yaşandı. Varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde ise 41 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı bulunuyor.

Türkiye'deki ekonomik kriz ve buna bağlı olarak ortaya çıkan toplumsal bunalım, artık bir sosyal krize dönüşmüş durumda. Yükselen enflasyon, vatandaşların harcama alışkanlıklarını değiştiriyor ve artan fiyatlar borç ödeme gücünü azaltıyor. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde daha fazla insan icra takipleriyle karşılaşacak. AKP, hem vatandaşları hem de ülkeyi borç batağına sürükledi. AKP milleti hacze düşüren parti diye anılacak. Dedi

Yorumlar (0)