CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYKUT ERDOĞDU: GELİRE GÖRE DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİ TÜRKİYE'DE

Akaryakıt fiyatlarındaki küresel düşüşe rağmen Türkiye’nin diğer ülkelere nazaran pozisyonunun değişmemesi AKP iktidarının kamu maliyesi politikalarına ilişkin iki engeli ortaya koymaktadır.

EKONOMİ 02.08.2017, 09:58 02.08.2017, 09:58
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AYKUT ERDOĞDU: GELİRE GÖRE DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİ TÜRKİYE'DE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "31 Temmuz 2017 tarihinde benzin, motorin ve gazyağına 11 kuruş, 1 Ağustos 2017 tarihinde LPG’ye (Otogaz) yapılan 22 kuruşluk zam halkımızın sırtındaki ekonomik yükü ağırlaşmıştır.

 

Yurttaşlarımızın gündelik yaşamına etkisi bulunan bu zamlar Dünyada akaryakıt fiyatlarındaki genel düşüşe rağmen gerçekleşmektedir. Türkiye’de akaryakıt ülkemizin milli geliri Avrupa ülkeleri ile denkmişçesine vergilendirilmektedir. Bu nedenle akaryakıt maliyeti ile pompa fiyatı arasında vergilerden kaynaklı büyük bir uçurum söz konusudur.

 

Akaryakıt fiyatlarındaki küresel düşüşe rağmen Türkiye’nin diğer ülkelere nazaran pozisyonunun değişmemesi AKP iktidarının kamu maliyesi politikalarına ilişkin iki engeli ortaya koymaktadır. Bunlardan birincisi, AKP’nin vergi toplamaya ilişkin önceliği zenginden değil yoksuldan vergi almasıdır. AKP vergi alması gereken kesimlerden vergi alamamakta ve bu acziyetin faturasını yoksul yurttaşların sırtına yüklemektedir. İkincisi, mevcut vergi politikalarıyla AKP vergi topladığı kesimleri dolaylı olarak ve tam da bu vergiler sayesinde yoksulluğa sürüklemektedir." dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu’nun 31 Temmuz ve 1 Ağustos 2017 tarihlerinde yapılan akaryakıt zamlarına ilişkin basın açıklamasının tamamına ulaşmak için tıklayınız...

Yorumlar (0)