Bakan Gül, Sözcü Davası İçin Konuştu

Sözcü'ye yönelik algı operasyonu sonucunda, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Sözcü'nün yönetici ve yazarlarına verilen cezaları değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargıtay, yargıya güveni artırıyor. Bu tür meselelerde daha fazla özgürlük anlamında, hukuk istikrarı anlamında buna yönelik imkanlar açılmıştır." diye konuştu.

EKONOMİ 04.01.2020, 11:36
Bakan Gül, Sözcü Davası İçin Konuştu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CNN Türk’te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında açıklamalarda bulundu.

Sözcü’ye yönelik akılalmaz yargı kararı ile ilgili konuşan Bakan Gül Yargıtay sürecine dikkat çekti ve şunları söyledi;

*Yürüyen bir davayla ilgili bizim bir söz söylememiz doğru olmaz. Yargıtay süreci de var. Bu tür davalara, birinci yargı paketiyle Yargıtay yolu açıldı. Türkiye’de bir sürü mahkeme var. Ama Yargıtay bir tane. Yargıtay, yargıya güveni de artırıyor. Bu tür meselelerde daha fazla özgürlük anlamında, hukuk istikrarı anlamında buna yönelik imkanlar açılmıştır. Onun ötesinde tüm yargılamalarda milletin beklentisi delillere göre adil bir karar verilmesi ve kamuoyunun tatmin edecek şekilde ikna edilmesi.

EKREM YETER TARTIŞMASI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in FETÖ’den beraat etmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın açıklamalarına ilişkin, “Savcı ihsası reyde bulundu eleştirisi teknik olarak doğru değil” dedi.

Yorumlar (0)