Cihatçılar Türkiye sınırında yeni bir İslâm Devleti kuruyor

Radikal İslamcı El Kaide tarafından 2012 yılında kaçırıldıktan iki yıl sonra serbest bırakılan ABD'li gazeteci, Türkiye sınırındaki İdlib'de yeni bir İslâm Devleti kurulduğunu ancak kimsenin buna dikkat etmediğini söyledi.

DÜNYA 14.03.2017, 15:06 14.03.2017, 15:06
Cihatçılar Türkiye sınırında yeni bir İslâm Devleti kuruyor

Birgün’de yer alan habere göre,  Radikal İslamcı El Kaide tarafından 2012 yılında kaçırıldıktan iki yıl sonra serbest bırakılan ABD'li gazeteci, Türkiye sınırındaki İdlib'de yeni bir İslâm Devleti kurulduğunu ancak kimsenin buna dikkat etmediğini söyledi.

Suriye'de serbest gazetecilik yaparken El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi (yeni adıyla Fetih eş-Şam Cephesi) tarafından rehin alınan ABD'li gazeteci Theo Padnos önemli açıklamalarda bulundu.

2014 yılında Katar'ın arabuluculuğu sonucunda serbest kalan Padnos, Russia Today'e (RT), RiskHedge'e ve Fox News'e verdiği demeçlerde Türkiye sınırında ikinci bir İslâm Devleti kurulduğunu belirtti.

"Suriye'nin kuzeybatı köşesinde [İdlib] neler olup bittiğini kimse bilmiyor" diyen Padnos, herhangi bir Avrupa ülkesinden bu yeni İslâm Devleti'ne gitmenin otobüsle yalnızca birkaç gün aldığına dikkat çekti.

İdlib'deki bir kaynağının kendisine, "Ah, evet, her gün yeni İngiliz ve Fransız insanlar geliyor" dediğini aktaran Padnos, genç çocukların da her gün İdlib'e gittiğini belirtti.

Suriye hükümetinin savaşı kazanmaya başladığını, ancak bunun bir bedeli olduğunu kaydeden gazeteci, Batılıların Suriye'de neler olup bittiğine dair anlayışının yetersiz olduğuna dikkat çekti.

 

Yorumlar (0)