YASTA DEĞİL AYAKTAYIZ ATAMIZIN YOLUNDAYIZ

Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 80.yıldönümünde tüm yurtta törenler gerçekleştiren Türkiye Gençlik Birliği, İzmir’de de basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına Vatan Partisi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği katılım gösterdi.

Yurt Haberleri 11.11.2018, 14:24 11.11.2018, 14:24
YASTA DEĞİL AYAKTAYIZ ATAMIZIN YOLUNDAYIZ

Yas Tutup Karalar Bağlamıyoruz

İzmir’de Türkiye Gençlik Birliği  önderliğinde gerçekleşen ve Vatan Partisi ile Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin de katılım gösterdiği anma töreninde TGB İzmir İl Başkanı Ozan Özaslan : “Şimdi bizler, bu büyük mirasın emanetçisi ve devamcısı gençler olarak , büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 80.ölüm yıldönümünde yas tutup karalar bağlamayı değil, O’nun mücadele bayrağını daha da yukarı taşımayı kendimize görev biçiyoruz. 10 Kasım yas değil, mücadele günüdür diyoruz.’’ diyerek Türk gençliğinin kararlılığını gösterdi.

Çizdiği Rota Yolumuza ışık Tutuyor

TGB İzmir adına konuşan il başkanı Özaslan: "O’nun naçiz vücudu aramızdan ayrılsa da, bugün de görüldüğü üzere, fikirleri ve eserleri en canlı haliyle yaşıyor. Çizdiği rota bugün ülkemizin ve milletimizin emperyalizme karşı ayağa kalkma sürecinde yolumuza ışık tutuyor." Diyerek gençliğin her zaman Atatürk’ün yolunda olduğunu vurguladı.

10 Kasım Yas değil Mücadele Günüdür!

Ardından söz alan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman ise yaptığı konuşmada,“Cumhuriyet anaları olarak söz veriyoruz emanetin emin ellerdedir ve vatan sana minnettardır.” diyerek Mustafa Kemal’in yolundan daima gidileceğine bir kez and içti.

    Son olarak ise Vatan Partisi İl Sekreteri Erdem Şahin ‘’ 10 Kasım sadece Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurladığımız gün değildir. Aynı zamanda Atatürk devrimciliğini önümüze koyma günüdür. Yas değil,mücadele günüdür.İşte bugün Türk milleti okul sırasında, nöbette, trafikte, hastanede, meydanlarda vatanın her karış toprağında dimdik ayakta saygıyla Atamızı anıyor.’’ dedi.

        Törenin ardından İzmir halkı ile birlikte hep bir ağızdan Andımız okundu.

                                                                                                                   

 

Yorumlar (0)