WhatsApp, iOS için yeni özellik getiriyor

iOS için WhatsApp, gelecekteki güncellemede sohbet listesi tasarımını yenilemeyi planlıyor. Gelin detaylara birlikte bakalım...

Yurt Haberleri 10.01.2022, 10:36
WhatsApp, iOS için yeni özellik getiriyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, iOS ile daha net bir kullanıcı arayüzü için yenilenmiş bir sohbet listesi tasarımını test ediyor. Gelecek olan yeni güncellemelerde iOS için WhatsApp’a daha fazla değişiklik geliyor. Bununla, uygulama belirli UI öğelerini kaldırmayı planlıyor. Özellik gelecekteki bir güncelleme için planlanmıştır ve şu anda çıkış tarihi yoktur.

WhatsApp iOS için sohbet listesi sayfasını değiştiriyor

WABetaInfo tarafından bildirildiği üzere, 22.1.72 sürümü güncellemesi, sohbet listesinin en üstünden ‘Yayın Listeleri’ ve ‘Yeni Grup’ satırlarını kaldırır. WhatsApp, seçeneklerin yıllardır mevcut olduğunu kabul eder. Bu sayede kullanıcılar sağ alttaki ‘Yeni Sohbet Başlat’ düğmesine dokunarak yeni gruplar oluşturun.

WABetaInfo, bu seçeneklerin uygulamaya yıllardır yerleştirildiğini; ancak kullanıcılar yeni bir sohbet başlatırken zaten yeni gruplar oluşturabildikleri için, uygulamanın yalnızca WhatsApp’ın bu beta sürümüyle yaptığı “Yayın” seçeneğini değiştirmesi gerektiğini belirtiyor.

Yayına göre, gelecekteki bir güncellemede WhatsApp; kullanıcının kişi listesinde “Yayın” için yeni bir giriş noktası getirecek. Bu, kullanıcı sağ üstteki “Yeni Sohbet Başlat” düğmesine dokunduğunda ortaya çıkacak.

Bildirimlerde artık mesaj gönderenin fotoğrafları yer alacak

Geçtiğimiz birkaç gün içinde WhatsApp, uygulama için yeni ince ayarları test etmeye başladı. Gelecekteki bir güncellemede uygulama, biri size bir mesaj gönderdiğinde, kişilerinizin profil fotoğraflarını bildirimlere ekleyecek şekilde olacak. Bununla, WhatsApp’ta her yeni bildirim aldığınızda, kişinin adı ve profil resmi yer alacak. Bu özellik önce iOS 15 çalıştıranlara gelecek. Ayrıca DP’leri hem bireysel hem de grup sohbeti bildirimlerinde gösterecek. Şu anda güncelleme yalnızca beta test kullanıcılarına veriliyor.

Sadece bu da değil. WhatsApp ayrıca birinin bir grup sohbetinde size cevap verip vermediğini belirtmek istiyor. Ayrıca sizden bahsettiğini ayırt etmek istiyor. Örneğin, şu anda bir grupta biri size yanıt verirse; birinin size yanıt verdiğine dair bir bildirim alırsınız. Şimdi, bu beta sürümüyle, WhatsApp ayrıca birileri bir grup sohbetinde sizden bahsettiğinde de onaylıyor.

Yorumlar (0)