Trafikte çakar krizi bitti tepe lambası krizi başladı

Trafikte çakar lambalara yönelik düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle, yetkisiz çakar kullanımı sınırlandı. Öte yandan sürücülerin trafik ışıklarını atlatmak için kullandığı bir başka yöntem olan 'tepe lambaları' sorun yaratmayı sürdürüyor. İşte haberler.

Yurt Haberleri 20.01.2020, 15:10
Trafikte çakar krizi bitti tepe lambası krizi başladı

1 Kasım 2019 yılından itibaren yürürlüğe giren çakar lamba düzenlemesi ile  "çakar" tabir edilen ışıklı uyarı işaretleri yasaklanmıştı. Karayolları Trafik Kanunu'nun 71'inci maddesinin (F) bendi kapsamında koruma kararı verilmiş kişilerin kullanımındaki araçlar ile sivil polis ve jandarma araçlarında sadece aracın tepe bölgesinde sabit veya sökülüp takılabilir ışıklı uyarı sistemi kullanılması zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin ardından yetkisiz çakar kullanımında bir süre azalma olduğu görülürken son günlerde trafik yoğunluğuyla birlikte tepe çakarı kullanan çok sayıda aracın emniyet şeritlerini işgal etmeye, diğer sürücüleri sıkıştırmaya başladığı görüldü. 

Sürücülerin, trafik sıkışıklığını atlatmak için ışıklı uyarı sistemini kullandığı kameralara yansıdı. 15 Temmuz Şehitler köprüsü Altunizade'de denetim yapan ekipler, tepe lambası açık olan sürücülere kimlik ve koruma kararı belgesi kontrolü yaptı. Denetimler sırasında tepe lambası kullanan araçlar durduruldu. Koruma kararı ve tepe lambası kullanma izni olmadığı halde kullanan bir sürücü ile aracın sahibine ayrı ayrı bin 228 lira para cezası kesildi. Ceza kesilen sürücü "Koruma polisimiz yanımızda olmadığı için ceza uygulandı" iddiasında bulundu.

Yorumlar (0)