Şehit Uzman Çavuş Zencirli için Hakkari'de tören

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Irak sınırında bulunan Batıntepe üs bölgesine, PKK'lı teröristlerin sızma girişiminde bulunması sonucu çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli (27) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, Antalya'ya gönderildi.

Yurt Haberleri 14.05.2019, 18:27 14.05.2019, 18:23
Şehit Uzman Çavuş Zencirli için Hakkari'de tören

Yüksekova'nın Avaşin sektörü Batıntepe üs bölgesine PKK'lı teröristlerin sızma girişiminde bulunması sonucu çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Zekerya Zencirli şehit oldu. Şehit Zencirli için akşam saatlerinde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, vali yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ömer Pakiş, kurum amirleri, asker, polis yetkilileri katıldı. 

Türk bayrağına sarılı şehit cenezasi tören alanına getirildikten sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, dua edildi. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından tekbirler getirilerek bir süre omuzlarda taşınanan cenaze, daha sonra helikopterle Yüksekova'ya buradan da uçakla Antalya'ya uğurlandı.

Yorumlar (0)