"Rize Belediyesi, Menzil Tarikatı'na bağlı Semerkand Vakfı'na, kurulacak medrese için bağış toplamak üzere arazi tahsis etti"

İsmail Saymaz: Bir tarikat açık açık propaganda panayırı yapıp, kuruş vergi vermeden bağış topluyor

Yurt Haberleri 19.08.2019, 09:36
"Rize Belediyesi, Menzil Tarikatı'na bağlı Semerkand Vakfı'na, kurulacak medrese için bağış toplamak üzere arazi tahsis etti"

Menzil tarikatına yakınlığı ile bilinen Semerkand Vakfı yaptırılacak olan Halidi Medresesi’ne finansman sağlamak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Rize Belediyesi’nin ise “Hayra davet etkinlikleri” adı altında düzenlenen etkinliğe yer tahsis ettiği ileri sürüldü.

Gazeteci İsmail Saymaz, sahildeki dolgu alanının Semerkand Vakfı’na 9 günlüğüne tahsis edildiğini, toplanan paralara ise makbuz verilmediğini iddia etti.

İsmail Saymaz Twitter hesabından “Rize Belediyesi, sahildeki dolgu alanını dokuz günlüğüne Menzil’cilere tahsis etti. Menzil’ciler ‘Hayra Davet Etkinlikleri’ adı altında panayır, alışveriş mağazası, oyun alanı, sahne ve yiyecek içecek stantları kurmuşlar. Fiş vermek yok, yapılacak Halidi Medresesi için bağış var” ifadelerini paylaştı. Saymaz "FETÖ gitti, siyasi iktidarın yeni gözdesi Menzil geldi. Bir tarikat açık açık propaganda panayırı yapıp kuracağı kanunlara göre suç olan medrese için kuruş vergi vermeden bağış topluyor. Hiç mi 15 Temmuz’dan ibret alınmayacak?" dedi.

Yorumlar (0)