Ortağını öldüren zanlının ifadesi ortaya çıktı

Kayseri'de, akaryakıt istasyonu ve emlak üzerine iş yerleri bulunan ortağı Mehmet Özet'i (49), tüfekle vurarak öldüren Mustafa Murat (56), sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Yurt Haberleri 13.02.2019, 17:00 13.02.2019, 17:00
Ortağını öldüren zanlının ifadesi ortaya çıktı

Olay, dün öğle saatlerinde, merkez Melikgazi ilçesine bağlı Gesi İldem Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Tomarza Kaymakamlığı'nda yazı işleri müdürü olarak görev yapan ve bir süre önce emekli olan Mustafa Murat, ortak olduğu Mehmet Özet ile borç alacak sorunu nedeniyle kavga etti. Çıkan kavgada Mustafa Murat, 3 yıllık ortağı Mehmet Özet'i tüfekle başından vurdu. Şehir Hastanesi'nde tedaviye alınan Özet, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Suç aleti silah ile polise teslim olan Mustafa Murat, sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'HİSSEMİ İSTEDİM, VERMEYİNCE ÖLDÜRDÜM'

Kayseri'de ortağı Mehmet Özet'i av tüfeğiyle vurarak öldüren, ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanan Mustafa Murat, polisteki ifadesinde, ortaklıktan ayrılmak istediği için ortağı ile aralarının açıldığını söyledi. Mustafa Murat, "Özet Petrol'de olan ortaklığımdan ayrılmak için 5 milyon lira değerindeki yüzde 50 hissemin parasını istedim, sürekli beni oyalıyordu. Hakkımı alıp ortaklıktan çıkacaktım. Benimle dalga geçer gibi konuşuyordu. Son konuşmamızda da 'Hissemi neden vermiyorsun? 2 aydır beni oyalıyorsun' dedim. Paramı alamayınca av tüfeği ile öldürdüm" dedi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Öte yandan ölen Mehmet Özet için öğlen Hunat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Özet'in yakınları ve vatandaşlar katıldı. Mehmet Özet'in cenazesi, öğle namazı ardından kılınan cenaze namazından sonra Gesi Kayabağ Mahallesi'nde bulunan aile mezarlığında toprağa verildi.

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)

Yorumlar (0)