MENEMEN'DE ÖRGÜT BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümünde CHP Menemen İlçe Örgütü’nün düzenlediği birlik ve beraberlik yemeğine, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in partilileriyle kurduğu büyük sevgi damgasını vurdu. CHP İlçe Örgütü tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminde, üst üste 5. dönemde de Başkan Şahin ile Menemen’de zafere ulaşılacağı mesajının verilmesi, partililer tarafından ayakta alkışlandı. Yeni dönem için desteklerinden dolayı partililerine teşekkür eden Başkan Şahin, “Bir kez daha o ampulü yaktırmayıp patlatacağız” dedi.

Yurt Haberleri 31.08.2018, 17:58 31.08.2018, 17:58
MENEMEN'DE ÖRGÜT BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96yıldönümünde CHP Menemen İlçe Örgütü’nün düzenlediği birlik ve beraberlik yemeği, Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak’ın ev sahipliğinden gerçekleşen yemeğe, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin eşi Nurdan Şahin ile birlikte katıldı. CHP İl Başkan Yardımcıları Sadettin Coşkuner, Adnan Alabay ve Ömer Berk Gönençer, CHP Menemen İlçe Yöneticileri, eski İlçe Başkanlarından Güner Başaran, Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Burçin Şahin, kapatılan İzmir İl Genel Meclisi’nin son Başkanı Serdar Değirmenci, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve CHP’ye gönül verenlerin buluşmasında; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

 

Tarihe altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferi ve CHP tarihini anlatan sinevizyon gösteriminde, CHP’nin yerelde yakaladığı başarıya da yer verildi. 1999 yılından bugüne Menemen Belediyesi burçlarından CHP bayrağını indirtmeyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile 5. dönemde zafere ulaşılacağı mesajının verilmesi, salonu dolduran partililer tarafından ayakta alkışlandı.

 

Başkan ŞAHİN; “Bir kez daha o ampulü yaktırmayıp, patlatacağız”

CHP’ne gönül verenlerin coşkulu buluşmasında partililerine seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; 1999, 2004, 2009 ve 2014’de Menemen’de CHP’nin 6 oklu bayrağını Belediye burçlarına büyük bir onurla diktiklerini hatırlatarak, yeni dönem için açık destek gösteren partililerine şöyle seslendi; “2009’da partiden atılmış ve tekrar mahkeme kararıyla geriye dönmüş bir kardeşiniz olarak şahsen bu partide tekrar aday gösterildiysem biliniz ki sizlerin çok büyük katkısı vardır, hepinize çok teşekkür ediyorum. Beni o gün o yollarda ezdirmediğiniz için hepinize minnettarım. Beni örgütüm, beni kardeşlerim, beni tabanım zaten aday yapmış durumda. Hep birlikte 5. döneme yürüyeceğiz. Hiç kimse merak etmesin. 1999’da nasıl ANAP’ın arısını vız vız ettirmediysek, nasıl DYP’nin kır atını şahlandırmadıysak, nasıl 2004, 2009, 2014’te AKP’nin ampulünü yaktırmadıysak, bir kez daha o ampulü yaktırmayıp patlatacağız.”

 

“Birlik, beraberlik, sevgi kazandı”

Menemen’de yakalanan başarının arkasında birlik, beraberlik ve sevgi duygularının yattığını açıklayan Başkan Şahin, “1999’dan bu tarafa siyaset yapmaya, bu güzel ilçemize ve partimize katkı koymaya çalışıyoruz. 1999’da ön seçimle çıkmış bir kader arkadaşınız olarak şunu söylemeliyim ki; 1999’da Türkiye’de CHP’den Belediye Başkanı olmak gerçekten zordu. İzmir gibi bir yeri kaybederken, sosyal demokrat oyların olduğu Karşıyaka gibi bir yeri kaybederken şayet biz 1999’da seçim kazanıyorsak, biliniz ki bunun sebebi birlik, beraberlik, sevgiden başka hiç bir şey değildir. Bu sevgi, birlik, beraberlik olduğu sürece bu kaleyi ne bugün, ne de yarınlarda hiç kimse yıkamayacaktır”dedi.

 

Başkan ŞAHİN; “Onur duyuyorum”

CHP ailesi içerisinde olmanın onurunu yaşadığını söyleyen Başkan Şahin; “İyi ki CHP’li bir ailenin çocuğu olarak bu güzel çatıda, bu güzel örgütte, bu güzel ailede Belediye Başkanlığı yapmanın onurunu yaşatıyorsunuz bize. Allah hepinizden razı olsun.  Atatürk’ten bugünkü Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar arada kim büyüklük yapmışsa, kim önderlik yapmışsa, bütün Genel Başkanlarımı buradan yürekten kutluyorum, teşekkür ediyorum. Hepsine güzel alkışlarımızı yolluyoruz” diye konuştu.

 

“Bizim bizden başka dostumuz yok”

CHP’de yaşanan kurultay tartışmalarının partiyi yıprattığına da dikkat çeken Başkan Şahin, “Kurultay çağrılarından dolayı partimiz kamuoyunda biraz yıpranmış görülüyor. Bu yıpranmışlığı kurtaracak olan yine sizlersiniz. Bu yıpranmışlığı kurtarmak istiyorsak, birbirimizi zerre kadar rencide edici kelimeler kullanmayacağız. Aday adayları çıkacak, bu demokrasinin gereğidir.  Ancak aday adaylıklarında, partilimiz diğer bir partiliyi rencide edecek sözlerden kaçınsın. Sonra tekrar biz yüz yüze bakacağız. Bizim bizden başka dostumuz olmadığını da burada bir kez daha hatırlatmak isterim. Parti içinde aday adayı olmuş arkadaşları kucaklayacak olan yine bizleriz, sizlersiniz. Onlar bizim için ne derse desin, onlar Tahir Şahin’in hepsi birer kardeşidir. Hepinizi kucaklayacağım. Hiç kimse merak etmesin. Çünkü bu ülkenin CHP’ne ihtiyacı var. Eğer biz Atatürkçü düşünceden vazgeçecek bireyler olsaydık, bugün bunları burada konuşmazdık. Biz Atatürkçü düşünceyle doğduk, Atatürkçü düşünceyle öleceğiz. Bizim yerimize çocuklarımız, torunlarımız gelecek ve o ampulü hiçbir zaman yaktırmayacak. Yeni dönem için şimdiden desteklerinize yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Evet” sesleri yankılandı

Kutsal vatan topraklarının çok kolay kazanılmadığını hatırlatan Başkan Şahin konuşmasına; partililerinin, hemşehrilerinin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak devam etti.

Başkan Şahin’in; “Birlik ve beraberlik için, Atatürkçü düşünce için, Atatürk’ün çizdiği aydınlık yolda yürümek için hep birlikte bir dönem daha var mıyız?” sorusuna partililer hep bir ağızdan “Evet” diye seslendi. Başkan Şahin’in “Çağdaşlık için, Şehitlerimiz için, Gazilerimiz için, Mustafa Kemal Atatürk için var mıyız?” sorularıyla da salondan güçlü “Evet”sesleri yükseldi.

 

 

TAKLAK; “…….sebebi Tek Adam Rejimi”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının da okunduğu geceye ev sahipliği yapan CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak konuşmasında; “Özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkımız, bu gün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak, adalet hakim olacak ve iktidarlar da halka saygı duyarak, halka hesap vererek görevlerini yerine getireceklerdir.  Ülkemizde totaliter tek adam rejimi kurulmuştur. Türkiye’nin bugün yaşadığı kriz, salt bir ekonomik kriz değildir. Yaşanan kriz siyasi bir krizdir. O nedenle Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Bugün yabancı paraların karşısında Türk Lirası pula dönüyorsa, bunun sebebi tek adam rejimidir” sözlerine yer verdi.

 

“CHP’ni korumak, ülkeyi korumaktır”

30 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde partililerine uyarılarda bulunan CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak konuşmasında şöyle dedi; “Önümüzde yerel seçimler var. Sorumluluk sahibi her partilimizin parti içi iktidar mücadelesini bir kenara bırakarak; partimizi, Genel Başkanımızı, Belediye Başkanımızı ve birbirimizi sosyal medyada, kamuoyu önünde tartışmaktan vazgeçmeliyiz. CHP Genel Başkanı’nı korumak, CHP’ni korumaktır. Belediye Başkanlarını korumak, CHP’ni korumaktır. Kısacası CHP’ni korumak, ülkeyi korumaktır.  Genel Başkanımızı, Belediye Başkanlarımızı sosyal medyada eleştirmek ve paylaşımlarda bulunmak partililik değildir. CHP üyeliğiyle bağdaşmayacak bir davranıştır. Sosyal medya rahatlama aracı ve tartışma yapma yeri değildir. Hep birlikte yerel seçimlerde partimizi başarıya taşıyacak olgunlukta davranmamız gerekmektedir. 1999’dan bu yana Menemen Belediyesi burçlarında altı oklu bayrağımızı birlik içerisinde indirmedik, indirmeyeceğiz.”

 

İzmir’de hedef 30’da 30

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Saadettin Coşkuner ise konuşmasında, Menemen’de 20 yıldır süren başarıyı yerel seçimlerde İzmir’in tüm ilçelerinde yaşatmayı hedeflediklerini ifade ederek; “Tahir Başkanım Menemen gibi yerde 20 yıldan beri CHP’nin bayrağını dikmiş, gerçekten tebrik ediyorum. Bir 20 yıl daha Menemen’de CHP’nin bayrağı dalgalanacak. Emeğine sağlık, gerçekten burada bu güzel ortamı yakalamışız. CHP İzmir İl Başkanı ve İl Yönetimi olarak bizim hedeflerimiz İzmir’de 30’da 30. Menemen’de aday adayı olan arkadaşlarımız olabilir, İl olarak onlara saygılarımız var. Tek istediğimiz İl olarak; Belediye Başkanlarımızı sokaklarda, kahvelerde, alanlarda eleştirmeyelim arkadaşlar. CHP’nin CHP’den başka dostu yoktur. Menemen gibi zor bir ilçede 20 yıldan beri CHP’nin bayrağı dikildiğinden dolayı İlçe Başkanına, Kadın Kollarına, Gençlik Kollarına, hepsinin emeğine sağlık. İyi ki varsınız, hepinizin yüreğine sağlık” dedi.

Konuşmaların ardından Evlere Fasıl Grubu tarafından Türk Sanat Müziğinin seçkin eserleri seslendirildi. Müzikli eğlencenin sonunda CHP’ne gönül verenler hep bir ağızdan coşkuyla İzmir Marşı’nı seslendirdi.

Yorumlar (0)