KUYUCUOĞLU, PROJELERİNİ HALKLA PAYLAŞIYOR

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu, proje tanıtım toplantısı düzenleyerek, Mersin için hedeflerini ve projelerini Mersinlilerle paylaştı.

Yurt Haberleri 07.11.2018, 13:14 07.11.2018, 13:14
KUYUCUOĞLU, PROJELERİNİ HALKLA PAYLAŞIYOR

Ulaştırma uzmanı ve inşaat yüksek mühendisi, CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu'nun ekibi 160 binden fazla vatandaşa telefonla ulaşarak Mersin'in sorunlarıyla ilgili görüşlerini almış, rakamlarla Mersin adlı bir çalışmayla Mersin'in envanterini çıkarmış ve projeler bu veriler ışığında hazırlamıştı.

Serdal Kuyucuoğlu, katılımcı bir anlayışla, halkın görüşlerini, sorunlarını ve taleplerini dikkate alarak hazırladığı projelerini, proje tanıtım toplantılarıyla da Mersinlilerle paylaşıyor.

Kuyucuoğlu'nun proje tanıtım toplantıları önceki akşam Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan toplantıyla sürdü.

300’ün üzerinde vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan Serdal Kuyucuoğlu, " İnşaat Yüksek Mühendisi, Ulaştırma Uzmanı olmam nedeniyle, Mersin'i çok iyi tanıyorum, ihtiyaçlarını, çözüm yollarını biliyorum. Bilgimle, birikimimle, deneyimimle, iş yaşamımdaki temiz mazimle, toplumsal yaşamdaki güvenirliliğimle başkanlığa adayım. Belediyeci zorlukların üstesinden gelendir. Ben zorlukların üstesinden gelmeye, yenilikler üretmeye, halkımızla birlikte yönetmeye talibim" dedi.

 

'Farklı görüşlere açık olacağım'

 

Mersin'in çok önemli bir şehir olduğunu belirten Kuyucuoğlu, hangi proje gündeme getirilirse getirilsin, bir şeylerin eksik kalacağını bildiğini, bunun için sürekli yenileşmeye ve farklı görüşlere açık olacağını söyledi.

Bu bilgi birikimiyle hazırladıkları projeler kitabını ilk olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunduklarını belirten Serdal Kuyucuoğlu, en önemli ve acil projelerinin başında ulaşımın geldiğini söyledi.  Kentin ulaşım planının en baştan, mahallelerin talep yoğunluğuna göre yapılacağını belirten Kuyucuoğlu, Mezitli-Çilek Mahallesi hattında raylı sistem kurmayı hedeflediklerini söyledi.

 

'Yeşil alanlar artacak, dereler düzenlenecek'

 

Kent merkezinde yeşil alanları artıracaklarını, tüm boş alanları yeşillendireceklerini söyleyen Serdal Kuyucuoğlu, Mezitli ve Müftü deresinin düzenleneceğini, bu derelerin etrafının cazibe merkezi haline getirileceğini kaydetti.

“Denize deşarj edilen günlük 350.000m3 atıksuyu tekrar arıtarak tarım ve sanayide kullanmak için çalışacağını” belirtti.

 

'Emekliler daha üretken, daha mutlu olacak'

 

Serdal Kuyucuoğlu, başkan seçilmesi durumunda emeklilerin yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar da yapılacağını belirterek, "Mersin'de emekliler daha üretken, daha mutlu, daha huzurlu yaşayacak. Konusunda uzman emeklilerimizden faydalanacağız. Bunun için emeklilere her türlü sosyal olanağı sağlayacağız" dedi.

 

'İthal adaya gerek yok'

 

Serdal Kuyucuoğlu, toplantıda, CHP'nin Mersin'de aday çıkarmayacağı yönündeki asparagas haberleri bir kez daha kesin bir dille yalanladı.

Kuyucuoğlu, "Mersin'in evlatları, bu partinin evlatları, bu kenti yönetebilecek bilgiye, birikime ve dürüstlüğe sahiptir. Partimizin gidip başka yerlerden, başka partilerden, başka ideolojilerden aday ithal etmesine gerek yoktur. Partimizin aday çıkarmayacağı yönündeki asparagas haber tamamıyla yalanladı. Parti Genel Merkezi'ndeki yöneticilerimiz de gerekli açıklamaları yaparak parti tabanımızı rahatlattılar" dedi.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Serdal Kuyucuoğlu'nun sunumunun ardından kokteyle geçildi ve katılımcı vatandaşlara, proje kitapçıkları dağıtıldı.

 

Yorumlar (0)