Kültürlerini Kulüp Binasında Yaşatıyorlar

Manisa'nın Alaşehir İlçesinde,Alaşehir'de yaşayan Eşme'liler tarafından kurulan Eşmelilerspor,kulüp binasında yörelerine has eşyaları sergileyerek kültürlerini yaşatıyor.

Yurt Haberleri 18.09.2019, 21:34
Kültürlerini Kulüp Binasında Yaşatıyorlar

Kulüp binasında açılan tarih köşesiyle ilgili bir açıklama gerçekleştiren Kulüp başkanı Mustafa Koç “Bizim amacımız; sporun yanında kültürümüzüde yaşatmak. Bu konuda emeği geçen yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün Alaşehir'li ve Eşme'li hemşerilerimizi ziyarete bekliyoruz.” dedi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan Eşme'liler tarafından kurulan Eşmelilerspor kulüp merkezinde kültür köşesi oluşturdu. Eşme yöresine ait tarihi eski malzemeleri, sergilenmeye başlandığı kulüp binasında,kültür köşesinde her çeşit tarihi malzeme bulunuyor. İmalat tarihi bilinmeyen seccade(kilim), yaba, pancar küreği, tırpan kafesi, çamaşır yıkama döveci, kırklık, iyef, yapılış tarihi bilinmeyen tahra, kirkit, kirman, çingilli bakır, el oyması hamur teknesi gibi bir çok malzeme'nin sergiye açıldığı kulüp binasına ilgi yoğun oluyor.

Yorumlar (0)