İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Anneler İçin Tek Yürek Oldu

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Yeniler Topluluğu, Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde evlatları için nöbet tutan annelere destek amaçlı basın açıklaması düzenledi.

Yurt Haberleri 03.10.2019, 19:57
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Anneler İçin Tek Yürek Oldu

Anneler için tek yürek olan üniversite gençliği, ellerinde Türk bayraklarıyla “Yüreğimiz Sizinle” pankartıyla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi merkezi derslikler önünde buluştu.

Açıklamayı topluluklar adına Atatükçü Düşünce Topluluğu Başkanı Elfide Nur Atalay yaptı. Atalay, “Terör örgütü PKK hem gençlerimize, hem de Türkiye’nin geleceğine saldırmaktadır. Türk gençliği olarak, bu zulümden uzaktayız diye gözlerimizi kaçıramaz, kulaklarımızı tıkayamaz, vicdanımızı susturamayız. Gençliğimiz kaçırılmasın diye, gençliğimiz öldürülmesin diye kahrolsun PKK diyoruz” diyerek üniversite öğrencilerinin vicdanına seslendi. 

“Diyarbakır annelerinin nöbeti vatan ve insanlık nöbetidir”

Diyarbakır annelerinin nöbetinin bir vatan ve insanlık nöbeti olduğunu vurgulayan Elfide Nur Atalay, “Diyarbakır ailelerinin eylemi, bir vatan ve insanlık nöbetidir. Terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen mücadelenin artık zafer aşamasına dayandığının göstergesidir. Mehmetçiğimizin verdiği mücadele, annelerimizin de kararlılığıyla daha çok güç kazanmıştır. Bu kararlılık hem PKK’yı daha da zayıflatmaktadır. Tarihi boyunca bağımsızlık ateşi içinde yanan bir milletin evlatlatları olarak İzmir Katip Çelebi’den annelerimize destek olmayı kendimize bir görev bildik” dedi. 

Yüzlerce öğrencinin  katıldığı basın açıklaması öğrencilerin PKK ile yiğitçe çarpışan Mehmetçiğe selam gönderilmesiyle sona erdi.

Yorumlar (0)