CHP'li Pınar Uzun: Krizin faturasını işçiler ödemeyecek

CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar uzun İstanbul Kadıköy’de düzenlenen eylem sonrası bir açıklama yaptı.

Yurt Haberleri 09.10.2018, 17:41 09.10.2018, 17:41
CHP'li Pınar Uzun: Krizin faturasını işçiler ödemeyecek

CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar uzun İstanbul Kadıköy’de düzenlenen eylem sonrası bir açıklama yaparak işçilere destek verdi.

Gazetekritik'e konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun şunları söyledi:

Bugün, ülkemizde yaşanan ekonomik krizin tüm dışsallığının, enflasyonun, darboğazın, yükselen fiyatların en çok emek sınıfına zarar verdiğini görüyoruz. Halka ve gelecek nesillere borç yükünden başka hiçbir şey sunamayan AKP iktidarının, şahsi kasalarını aksırıncaya tıksırıncaya dek doldurmak hırsıyla neredeyse tüm fabrikalarımızı yabancılara satıp, işçilerin sırtına üretemeyen Türkiye'nin yükünü hiçbir beis duymadan bıraktıklarını da ne yazık ki çok iyi biliyoruz.

Bunun yanında, su almaya başlayan Türkiye ekonomisinin tüm maliyetini haksız işten çıkarmalar yaparak ya da işçilerin yevmiyelerini düşürerek kendince günü kurtardığını zanneden tüm yöneticileri, taşeron firmaları, işverenleri alın terimizle, emeğimizle, her gün yaşadığımız işçi ölümlerinin haklı öfkesiyle uyarıyoruz.

Bugün Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Genel İş Sendikasıyla omuz omuza olduğumuz gibi, henüz 2 hafta önce işçilerin insanca çalışma koşulları için anayasal haklarımız sınırlarında mücadele eden Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür KARABULUT'un ve yeni havalimanı şantiyesinde çalışan 35 işçinin tutuklanması, işçi sınıfının yaralarını deşmekten, adaletsizlikten ve zulümden başka hiçbir anlam taşımamaktadır.

Emekçi sınıfın ağır çalışma koşullarından, üretenlerin kutsal alın terinden beslenen sermaye odaklarının kahreden düzenini reddediyoruz.

Yorumlar (0)