banner773

CHP'li Hikmet Erbilgin: TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİ DİNAMİTLEMEK İSTEMİŞTİR

CHP KASTAMONU İL BAŞKANI ERBİLGİN’DEN DİYANET SEN GENEL BAŞKAN VEKİLİ OSMAN AYDIN’A SERT TEPKİ

Yurt Haberleri 25.10.2018, 11:47 25.10.2018, 11:47
CHP'li Hikmet Erbilgin: TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİ DİNAMİTLEMEK İSTEMİŞTİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Diyanet Sen Genel Başkan Vekili Osman Aydın’ın Diyanet Sen Kastamonu Şubesi’nin Genel Kurulu’nda Türk edebiyatına ölümsüz eserler kazandıran Rıfat Ilgaz’ı hedef alan açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı adlı eserini Şeyh Şaban-ı Veli’yi değersizleştirmek amacıyla yazdığını iddia eden Osman Aydın’ın bu sözlerle toplumsal değerleri dinamitlemek istediğini belirten CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, “niyet, bu kafa IŞID’ci kafadır” ifadelerini kullandı.

Hikmet Erbilgin bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Diyanet Sen İl Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Bu kongrede davetli olan Diyanet Sen Genel Başkan Vekili Osman Aydın, Şerife Bacı Öğretmen Evi’nde yaptığı konuşmasında Kastamonu’nun ortak değerlerine, ortak hafızasına protokol önünde saldırmıştır. Bu şahıs sendika sayfasında “Söz İnsanın Aynasıdır” diye kaleme aldığı makalede şöyle demiş; “Barışın, huzurun, sükûnun, başın selamete ermesinin insanın ağzından çıkan sözlerle bire bir alakası vardır. Hal böyle olunca sözlere, söylemlere dikkat edilmesi gerekir.” Bunu demiş ama hiç dikkat etmemiş. Hepimizin vergilerinden aldığı maaş ile Kastamonu’nun değeri Şeyh Şaban-ı Veli’yi yine edebiyat dünyasının değeri Rıfat Ilgaz ile karşı karşıya getirerek toplumsal değerlerimizi dinamitlemek istemiştir. Bu kafa toplumu ayrıştıran ve bölen kafadır. Bu kafa Şeyh Şaban-ı Veli’de somutlaşan hoşgörüye sığmamaktadır. Bu kafa Şeyh Şaban-ı Veli anlayışına hakarettir.

Niyet, bu kafa IŞID’ci kafadır. Bu anlayış Rıfat Ilgaz’lar dan bir şey eksiltmez. Onlar aydınlanmacı, toplumcu adamlardır. Keşke bir din görevlisi yalandan uzak dursaydı. Bilmiyor ise araştırıp sorsaydı. Öncelikle Rıfat Ilgaz köy enstitüleri mezunu değildir. Ancak köy enstitülerini savunmuş, köy çocuklarının eğitimine sahip çıkmıştır. Rahmetli Kemal Sunal’ın canlandırdığı İnek Şaban tiplemesi halkın geniş kesimlerince sevilmiştir. Hababam Sınıfı’nda ki tiplemelerin tamamı 1926-1930 yılları arasında Kastamonu Muallim Mektebi’ndeki öğrenci ve öğretmenlerdir. Edebiyatımızın değeri Rıfat Ilgaz kişiler tanınmasın diye isimleri değiştirmiştir. Okul Müdürü Rahmetli Nihat Dicle’ye Kel Mahmut demiş, ezberi çok yapan İnek Ahmet lakaplı okul öğrencisine de İnek Şaban demiştir. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kendisine verdiği kürsüyü Osman Aydın toplumu kucaklama amaçlı değil bölme gayesi ile kullanmıştır.”

Yorumlar (0)