Bursa Şehir Hastanesi açıldı: Çevrede eczane yok

Şehir hastanesinin açılmasının ardından dört devlet hastanesi kapatılacak

Yurt Haberleri 16.07.2019, 16:35
Bursa Şehir Hastanesi açıldı: Çevrede eczane yok

Türkiye’nin en büyük hastanesi olan Bursa Şehir Hastanesi ilk günden 5 bin hasta alımı ile hizmete açıldı. Yatılı hasta kabulüne de başlayan hastanenin çevresinde, vatandaşların sağlık hizmetlerini karşılamak için bir eczane olmadığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre, şehir hastanesinin açılması ile Bursa’nın önemli hastanelerinden olan ve hasta yükünü büyük ölçüde karşılayan 157 yıllık geçmişi bulunan Osmangazi’de Muradiye Devlet Hastanesi, Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi Hastanesi ve Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi kapatılacak.

"Sessiz sedasız 4 devlet hastanesi kapatılmak isteniyor"

İyi Parti Yıldırım ve Osmangazi ilçe teşkilatları mevcut hastanelerin kapatılmaması için Fomara Meydanı'na çadır kurarak, “Hastanene sahip çık, hastaneni yaşat” ismiyle imza kampanyası başlattı. İyi Parti Yıldırım İlçe Başkanı Kemal Ataç, “Bursa Şehir Hastanesi hiç şüphesiz kente değer katacak. Öte yandan ise sessiz sedasız 4 adet devlet hastanesi ve Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi kapatılmak isteniyor” dedi.

"İnsan sağlığı ticari bir meta değildir"

Başkan Ataç, “Bursa Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesiyle 3 büyük hastane şehrin üç ayrı noktasına yerleşmiş olacak. Merkezdeki hastanelerin kapatılması durumunda vatandaşlar sağlık hizmetlerine ulaşımda zorlanacak. Kentte çözülemeyen trafik sorunu acil durumlarda insan hayatı için önemli bir konu. Bu da vatandaşları özel hastanelere mahkum edecek. Bizler, Şehir Hastanesine karşı değiliz. İnsan sağlığı ticari bir meta değildir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)