BATTAL İLGEZDİ PROJELERİNİ TANITTI

Ataşehir’in iki dönemdir Belediye Başkanlığı’nı yapan ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ataşehir Belediye Başkan Adayı olan Battal İlgezdi, düzenlediği basın toplantısında yeni dönemde gerçekleştireceği projeleri tanıttı.

Yurt Haberleri 01.03.2019, 16:54 01.03.2019, 16:54
BATTAL İLGEZDİ PROJELERİNİ TANITTI

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi basın mensuplarıyla bir araya gelerek, yeni dönem için hazırladığı projelerini açıkladı.

İlçeye yaptığı hizmetler, verdiği katkılar ve harcadığı emekle Ataşehirlilerin gönlünü kazanan Battal İlgezdi, 1 Mart Cuma günü Ataşehir Sheraton Hotel’de düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla buluştu.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Battal İlgezdi öncelikle, Ataşehir’de 10 yıl boyunca gerçekleştirdiği projeler ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Sağlıktan kültür-sanata, sosyal projelerinden eğitime kadar Belediyenin hayata geçirdiği hizmetler hakkında detaylı bir sunum yapan İlgezdi, geçmiş dönemlerde vaat etmesine rağmen gerçekleştiremediği projeleri, neden gerçekleştiremediğine dair de açıklamalarda bulundu.

Ardından gelecek dönemde Ataşehir’e yapacağı projeler ve hizmetlerin sunumunu gerçekleştiren İlgezdi, İlçeye ve seçmenlerine şu 22 projeyi sundu:

Atatürk Sağlık Merkezi, Ferhatpaşa Sağlık Merkezi, Gençlik ve Yaşam Merkezi, Mutfak Sanatları Merkezi, İçerenköy Kapalı Spor Salonu, Yarı Açık Yüzme Havuzu, Açık Hava Spor Tesisi, Yeni Nikah Salonu, Performans Sanatları Merkezi, Meslek Edindirme Merkezi, Devekuşu Kabare ve Tiyatro Salonu, Kemal Sunal Kültür Merkezi, Çocuk Mola Merkezi, Çocuk Bilim Merkezi, Merkez Kütüphane, İnovasyon Merkezi, Küçükbakkalköy Gösteri Merkezi, Sosyal Market,  Yeni Yeşil Alanlar ve Organik Parklar, Atapark, Hal arazisine Kent Park, Atatürk Mahallesi Kent Meydanı.

Toplantıda konuşan Battal İlgezdi şunları söyledi:

Önümüzdeki dönemde ayakları yere basan, parseliyle, adasıyla Ataşehir’de yepyeni projeler yapacağız.

Benim öncelikli projem; Ataşehir’de “Kardeşlik ve Barış Projesi” olacak. Hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin bütün vatandaşlarımıza aynı gözle bakarak eşit hizmet anlayışıyla Ataşehir’i yöneteceğiz. Toplumumuzun buna çok ihtiyacı var. Türkiye’de özellikle kültür, sanat ve eğitim alanlarında en iyi belediye biziz. Kültür merkezlerimizden ve Ataevlerimizden binlerce çocuğumuz, gencimiz ve yetişkin vatandaşımız yararlanıyor. Yolları, asfaltları her zaman yaparsınız, ama önemli olan kültür ve eğitime yapılan yatırımlardır. Bu da bizim önceliğimiz olacak. 1 Nisan sabahı göreve geldiğimde söz verdiğim gibi mahallerimizdeki imar planlarındaki sorunları çözüme kavuşturup Ataşehir’i marka haline getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizim planlarımız hazır. Yeter ki onlar söz verdiklerini yapsınlar. Meclisten planlar 1 saat içinde çıkar. Vatandaşıma oy için hiçbir zaman yalan söylemedim, hep doğruları konuştum.

Planın sağcısı solcusu olmaz. Mülkiyet herkesindir. Ben bu kentin belediye başkanıyım. A mahallesi bana oy verdi, B mahallesi bana oy vermedi diye hizmet götürmek anlayışıyla hareket etmedim. Herkese eşit hizmet anlayışını benimsedik. Yeni Çamlıca Mahallesi’ne gidiyorum diyorlar ki “ya başkan ayıp değil mi niye planları yapmadın”, öncelikle sevgili vatandaşlarım bilsinler ki ilçe belediye başkanlıklarının plan yapma yetkileri yok. Bütün plan yapma yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığındadır.

Biz, ruhsat, iskân veriyor, ara sokakları yapıyor; yeşil alan varsa oralara da park yapıyoruz. Vatandaş şunu bilsin ki bizim çatı yapma dahi yetkimiz yok. Vatandaşın suyu kesiliyor, sokak ismi değişiyor, ilçe belediye başkanları yapıyorlar diye topu bize atıyorlar. Bütün yetkiler, isim değiştirme hakları bile Büyükşehir’in yetkisindedir.

Yeni Çamlıca, Ferhatpaşa, Mimar Sinan, Mevlana, Mustafa Kemal, Aşık Veysel ve Kayışdağı Mahallelerimizde imar sorunlarıyla uğraşıyoruz. Bütün planları yaptık ama maalesef, ben buna siyasi bir durum diyorum, artık çok iyi niyetli düşünmüyorum. Yenisahra- Barbaros planları bitti. 1/1000 ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları geçti. 6 ay sonra planları iptal ettiler. İsteselerdi hazırlanan bu planları bir günde çıkartırlardı. Büyükşehirde bütün planlar hazır. Buyurun hodri medyan, çıkarın, onay sende yetki sende. Ben görevimi yaptım. Neden insanlara yalan söyleniyor. Siz yetkinizi kullanın, ben de yetkim olan 1/1000 Ölçekli Nazım İmar Planlarını yapayım. Ben planları kapalı kapılar ardında değil; halkımla, STK’larla, muhtarlar birlikte yaptım. Ne hikmetse uzun yıllardır çıkmayan bu planlar İBB Meclisi’nden bir günde geçti. Ben anladım ki bu olay siyasi bir olaymış. Vaatler çok ama önce ayağı yere sağlam basan projeler ortaya koymalısınız.

Yenisahra - Barbaros Mahallelerimizde planların onaylanmasında emeği olan Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri ve Ataşehir Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. “Bedavacılık yok. Kimse o planları ben çıkardım demesin planları ben ve arkadaşlarım çıkardı.”

Üçüncü döneminde yapacağı vizyon projelerini anlatan Battal İlgezdi, sunumun ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’a Belediye Başkanı olmasıyla birlikte Ataşehir’in engellenen projelerinin çok daha rahat ve hızlı bir şekilde hayata geçirebileceklerini ifade etti.

Yeni dönemde de Ataşehir’e Belediye Başkanı olarak seçileceğini ve projelerine devam edeceğini vurgulayan İlgezdi, seçimlerde rakibine fark atacağını söyledi.

Sokağın nabzını iyi bildiğini belirten İlgezdi, bugüne kadar gerçekleştiremediği tüm projeleri yeni dönemde gerçekleştireceğini dile getirdi. 

 

Yorumlar (0)