BAŞKAN ATAÇ KÖY ENSTİTÜLÜLER İLE BULUŞTU

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından Köy Enstitüleri’nin 79. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen Mandolin Topluluğu dinletisine katıldı.

Yurt Haberleri 21.04.2019, 14:09 21.04.2019, 13:49
BAŞKAN ATAÇ KÖY ENSTİTÜLÜLER İLE BULUŞTU

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde, Köy Enstitüleri’nin 79. yılı dolayısıyla Eskişehir Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından gerçekleştirilen program yoğun katılım ile gerçekleşti.

Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Türkseven, “Bugün burada yoğun bir katılım ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Köy Enstitülüler olarak Eskişehir’de yaşıyor olmaktan dolayı son derece şanslı hissediyoruz. Bu anlamda en büyük teşekkürü de her zaman yanımızda ve destekçimiz olan Tepebaşı Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Ataç’a borçluyuz. Ahmet Başkanımız Köy Enstitüsü mantığını ve değerlerini benimsemiş büyük bir kıymet. Kendisine bizlere sağladığı desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

KÖY ENSTİTÜSÜ MANTIĞI İLE ÇALIŞIYORUZ

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise yaptığı konuşmada, “Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği işlerde, projelerde Köy Enstitüleri’nin anlayışını, mantığını görebilirsiniz. Çok sayıda merkez hayata geçirdik, tamamı insanımız ile dolup taşıyor. Çocuklarımızdan yaşlılarımıza, engelli vatandaşlarımıza kadar toplumumuzun her kesimine dokunan bu çalışmalara baktığımızda, tüm projelerimizin temelinde Köy Enstitüleri mantığının yattığını görüyoruz. Hepsini bir çatı altında toplamayı düşündüğümüzde de aklımıza Açık Öğretim Fakültesi’nde olduğu gibi online bir sistem kurmak geldi. Açık Öğretim Fakültesi ile birlikte bir sistem hazırladık. Bu sistem ile 16 yaş üstü vatandaşlarımız hazırlanan derslerin eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Üstelik bu eğitimler yüz yüze çalışmalar ile de pekiştirilebiliyor. Tepebaşı’nda bu anlayış ile çalışmaya, siz değerli Köy Enstitülüler ile yan yana olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de konuşmasında, “Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde değerli Köy Enstitülüler ile buluşmak mutluluk verici. Anadolu’daki aydınlanma devrimi olan Köy Enstitüleri ile Cumhuriyet tarihimizin en önemli eğitim atılımını gerçekleştirdik. Bugün burada gerçekleştirilecek olan dinletide emeği geçen büyüklerimize de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programda daha sonra Hüseyin Sami Mumcu şefliğindeki Mandolin Topluluğu, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı gibi marşların da aralarında yer aldığı 12 eseri seslendirdi. Dinleti, katılımcıların coşkulu alkışları eşliğinde son buldu.

Yorumlar (0)