banner773

Bağcılar'dan İstanbul Havalimanı'na 603 personel

Bağcılar Belediyesi Kariyer Merkezi, İstanbul Havalimanı’nda güvenlik, şoförlük, yer hizmetleri ve temizlik branşlarında 603 personelinin istihdamını sağladığını açıkladı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, projelerinin başarılı bir şekilde yürüdüğünü söyledi.

Yurt Haberleri 21.11.2018, 15:06 21.11.2018, 15:06
Bağcılar'dan İstanbul Havalimanı'na 603 personel

Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yıldönümünde açılan ve 'Zafer anıtı' olarak nitelendirilen İstanbul Havalimanı’nda birçok alanda personel alımı devam ediyor. İş arayanlarla işverenleri bir araya getirmek amacıyla 2012 yılında kurulan Bağcılar Belediyesi Kariyer Merkezi de yeni havalimanında çalışmak üzere, ilçe sakinlerine istihdam olanağı sağlamayı amaçlıyor. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile yapılan protokol çerçevesinde kayıt yaptıran işsiz gençler, işveren veya firma temsilcileriyle yüz yüze görüşmeler yapıyor. Adaylar, yetkililere hangi iş alanında çalışabileceklerini ve sahip oldukları sertifikalarla ilgili bilgi veriyor ve gerçekleştirilen görüşme sonucunda firmalar anlaştıkları kişileri işe alıyorlar.

YENİ AÇILAN HAVALİMANINA AĞIRLIK VERİLİYOR

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda yapılan iş görüşmelerinin sonuncusu önceki gün yapıldı. Konuk firma Binsat Holding yetkilileriyle iş arayanlar bir araya geldi. Yapılan mülakatın ardından aranan kriterlere ve şartlara uyanlar İstanbul Havalimanı’nda iş başı yapacak. Bu anlamda doğru işe doğru kişiyi hedeflediklerini kaydeden Lokman Çağırıcı,“İş arayanlarla iş verenleri bir araya getirdiğimiz Kariyer Merkezi’mizden güzel sonuçlar alıyoruz. Bu yıl ağırlıklı olarak yeni açılan havalimanına personelhizmeti sağladık. İstiyoruz ki işsiz tüm vatandaşımız iş sahibi olsun ve evine aş götürsün" diye konuştu. 

“KRİTERLERE UYAN 192 KİŞİ DAHA İŞE ALINACAK”

İşe yerleştirmelerinin en çok yapıldığı yerlerin başında ise dünyanın en büyük havalimanı olma özelliği taşıyan İstanbul Havalimanı geldiğini dile getiren Çağrıcı, “Havalimanında şoförlük, güvenlik ve temizlik branşlarında Bağcılar’dan 330 kişi istihdam edildi. Yeni havalimanında, iş sahibi olmak için mülakata katılan 192 kişiden kriterlere uyan vatandaşlarımız da burada işe alınacak. Projelerimiz başarılı bir şekilde ilerliyor. Son bir yıl içinde 603 kişi bu şekilde istihdam edildi” dedi.

İSTANBUL, (DHA) -

Yorumlar (0)