3'üncü Havalimanı İşçileri yalnız değildir!

Bugün 3’üncü Havalimanı inşaatında insanca bir yaşam ve çalışma koşulları için eylem yapan İnşaat İşçileri Jandarmanın TOMA’lı, gazlı saldırılarına maruz kaldı. İşçilere uygulanan zulme karşı Halkın Kurtuluş Partisi de destek açıklamasında bulundu.

Yurt Haberleri 14.09.2018, 18:11 14.09.2018, 18:11
3'üncü Havalimanı İşçileri yalnız değildir!

İşte o açıklama:

3’üncü Havalimanı İşçileri yalnız değildir!

Sanayide yatırımların olmadığı, tarımın ve hayvancılığın yok edildiği, vurgunlara, talanlara ve peşkeşlere olanak sağladığı için inşaat sektörüyle öne çıkan ülkemiz, AKP’giller tarafından cehennemcil bir felakete sürüklenmektedir.


İhtiyaç olmadığı halde rant amaçlı yapılan 3’üncü Havalimanını 29 Ekim’e yetiştirmek için işçiler üzerinde artan baskılar ve dayatılan insanlık dışı çalışma ve yaşam koşullarının dayanılmaz hale gelmesi işçi kardeşlerimizi harekete geçirmiş, onları hak arama yoluna sevk etmiştir.


Bugün 3’üncü Havalimanı inşaatında daha insanca bir yaşam ve çalışma koşulları için mücadele eden, eylem yapan, direnen İnşaat İşçilerine Jandarmanın TOMA’lı, gazlı saldırıları olmuştur.


Halkın Kurtuluş Partisi olarak işçilere yapılan baskıları, TOMA’lı, gazlı saldırıları protesto ediyoruz, mücadelelerine sahip çıkıyoruz.


Yaşasın İşçi Sınıfının örgütlü mücadelesi!

HKP İstanbul İl Örgütü

 
 
 

 

Yorumlar (0)