banner773

YENİŞEHİR’DE İŞ YERLERİ DENETLENİYOR

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Tarım ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte iş yerlerini denetlemeye devam ediyor. Suriyelilere ait işletmelerde ruhsat, güvenirliliği olmayan gıdalar ve eczane dışı ilaç satımı denetimi yapılıyor. Zabıta ekipleri denetimlerine Eğriçam Mahallesi’nde devam etti.

YEREL 16.01.2020, 13:25
YENİŞEHİR’DE İŞ YERLERİ DENETLENİYOR

Yenişehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Yenişehir İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı denetimlerde halk sağlığını tehlikeye atanlara izin verilmiyor. Gerçekleşen denetimlerde işyerlerinin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunup bulunmadığı, işyerlerinin genel temizliği, satışa sunulan ürünlerin fiyat etiketlerinin bulunup bulunmadığı gibi birçok önemli konuda kontroller yapıldı. Eğriçam Mahallesi’nde denetim yapan Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri geniş kapsamlı bir şekilde çalışıyor.

ÜRÜNLER TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

Zabıta Müdürlüğü ekipleri iş yerlerinde yaptıkları denetimlerde sağlık koşullarına uymayan yiyeceklerin ve içeceklerin son kullanma tarihlerini kontrol edilirken eczane dışı satılan ilaçlar da denetlendi. İş yerlerindeki ürünler tek tek incelendi. Ekipler, çok sayıda yoğurt, bulgur, tereyağı, zeytin yağı, çikolata ve bisküviye el koydu. Zabıta ekipleri, Suriyelilere ait iş yerlerinde ruhsat ve vergi lehvası denetimi de yaparak eksik evraklar hakkında işlem yaptı. Denetimlerin sıklaştırılacağı bilgisini veren zabıta ekipleri vatandaşların sağlığına zarar verebilecek ürünleri Yenişehir’de satanlara göz açtırmayacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)