Yenişehir'de halk kent yönetimine katılıyor

Yenişehirliler kent yönetiminde söz ve karar sahibi oluyor. Yenişehir Belediyesi, yaptığı anket çalışmasıyla Alanya Sokağı ve çevresindeki sokaklarda yürüttüğü yenileme projesinde vatandaşları karar süreçlerine dahil ediyor. Yenişehir Belediyesi her gün binlerce insanın vakit geçirdiği ve Mersin'in en önemli sosyal yaşam alanlarından biri olan Alanya Sokağı'nda yaptığı modernize çalışmalarını esnafa ve bölgede yaşayan vatandaşlara danışarak yürütüyor.

YEREL 29.07.2020, 12:48 29.07.2020, 13:31
Yenişehir'de halk kent yönetimine katılıyor

Yenişehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Alanya Sokağı ve çevresindeki sokaklarda yenileme çalışmalarına başlamış ve Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit sık sık sokağa inerek bölge halkına, “Nasıl bir Alanya Sokağı istiyorsunuz?” sorusunu yöneltmişti. Yenişehir Belediyesinin projesi kapsamında; sokaklarda görsel kirlilik ve tehlike oluşturan enerji kablolarının yeraltına indirilmesi ve yağmur suyu hattının genişletilerek, su baskınları ve caddelerdeki çökmelerin önlenmesi için Toroslar EDAŞ ve MESKİ bölgede yürüttüğü çalışmaları tamamladı. Yenişehir Belediyesi şimdi de bölge sakinleriyle 8 maddelik bir anket yaptı. 

Yenişehir Belediyesi bölgede anket yaptı

Yenişehir Belediyesine bağlı Yenişehir Halk Masası ekipleri tarafından yapılan yüz yüze anket çalışmasında esnaf, mahalle sakini ve alışverişe gelen vatandaşlara; ağaçlandırma, dinlenme alanları, ışıklandırma, bina dış cephe boyalarının tek tip olup olmaması, dükkan tentelerinin hangi renk olması ve sokak düzenlemesinden beklentileri gibi 8 farklı soru yöneltildi. Anket çalışmasından elde edilen sonuçlar doğrultusunda Yenişehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğüne bağlı proje ekibi, Alanya Sokağı projesini tamamlayacak ve Fen İşleri Ekipleri de uygulamaya başlayacak.

Proje bölge halkını heyecanlandırıyor

Tüm çalışmalar tamamlandığında alışveriş yapmanın ve gezmenin keyifli olacağı turistik bir kent görünümüne kavuşması amaçlanan Alanya Sokağında işletmecilik yapan Veli Akça, yapılan düzenlemelerle ilgili görüşlerini bildirdi. Akça, “Bugüne kadar pansumanla bugünlere gelindi. Bugün Yenişehir Belediyesi çok köklü bir proje yürütüyor. Abdullah Başkan ve ekibine teşekkür ediyoruz ve bir an önce bitirilmesini istiyoruz” dedi. Mahalle sakinlerinden Birsel Şahan ise Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’ den beklentilerinin bu yönde çalışmalar yapması olduğunu belirtti.

Alanya Sokağı’nda 30 yıldır esnaflık yaptığını belirten Ahmet Tozlu ise “Böyle bir çalışmanın olması gurur verici. Burada bir çok kişinin isteği sokağın araç trafiğine kapanması. Burada sanatsal faaliyetler olmasını istiyoruz. Resim ve heykel gibi sanatsal düşünceleri ifade edecekleri bir alan olabilir. Vatandaşlar genelde yollardan ve kaldırımlardan şikayetçi, burada esnaflara iş düşüyor. İnanıyorum ki çalışmalar tamamlandığında  Mersin’e ve Türkiye’ye örnek bir sokak olacak. Bir ilki yaptığı için Abdullah Başkana teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Alanya Sokağı esnaflarından Ümit Büyük de yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkürlerini iletti.  

Katılımcılık memnuniyet sağlayacak

Seçim kampanyasında sık sık ‘Halkın talep ve istekleri doğrultusunda hizmet vereceğiz.’ diyerek, katılımcı yönetim vurgusu yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Verdiğimiz sözlerin takipçisi oluyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun verdiğimiz sözleri yerine getirmek için Yenişehir Belediyesi olarak seferber olmuş durumdayız. Alanya Sokağı tamamlandığında hem esnaflar hem de bölgeyi ziyaret edecek vatandaşlarımız memnun olacak. Çünkü oradaki çalışmaları halkımızla danışarak yapıyoruz.”dedi.

Yorumlar (0)