Yenişehir Belediyesinden online deneme sınavı

Eğitim alanında yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Yenişehir Belediyesi, bu defa da korona virüs nedeniyle Liselere Geçiş Sınavına (LGS) evlerinde hazırlanmak zorunda kalan 8. Sınıf öğrencileri için ücretsiz online deneme sınavı düzenledi.

YEREL 16.06.2020, 10:17 16.06.2020, 10:19
Yenişehir Belediyesinden online deneme sınavı

İki oturumdan oluşan deneme sınavı sayesinde öğrenciler, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı(LGS) öncesi hem bilgilerini test etti hem de sınav tecrübesi edindi.

Covid-19 pandemisi nedeniyle okulları kapatılan öğrenciler, sınavlara evlerinde hazırlanıyor. Yenişehir Belediyesi ise ücretsiz online deneme sınavları ile öğrencileri sınav tecrübesi ile buluşturuyor. LGS’ye hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ve iki oturumdan oluşan deneme sınavına 1086 öğrenci girdi. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlarla istedikleri yerden sınava girebilen öğrenciler Yenişehir Belediyesinin online sınavıyla kendilerini deneme imkânı da buldu.

Başkan Özyiğit, öğrencilere başarılar diledi

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, lise ve üniversitelere hazırlanan öğrencilerin zorlu ve oldukça stresli bir süreç yaşadığını söyledi. Öğrencilere destek vermek amacıyla online deneme sınavı düzenlendiklerini ifade eden Başkan Özyiğit, Cumartesi günü yapılacak LGS sınavına girecek tüm öğrencilere de başarılar diledi.

Ailelerden Yenişehir Belediyesine teşekkür

LGS’ye hazırlanan ve Yenişehir Belediyesinin düzenlediği online deneme sınavına giren Çağlar Akcum, “Böyle dönemlerde ve zor şartlarda online denemelerin olması bizim için iyi oldu. Sekizinci sınıflar hem deneme notlarını öğreniyorlar hem de ortalamalarını öğreniyorlar bence çok mantıklı olmuş. Bize bu imkânı sağladığı için Yenişehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e çok teşekkür ediyorum.” dedi. Deneme sınavlarının yapılmasının aileleri de mutlu ettiğini söyleyen baba Murat Akcum ise “Başkanımız Abdullah Özyiğit’in bu çalışmasını çok olumlu buluyoruz. Her zaman denemelere girme imkânı bulamayan öğrenciler de olabiliyor, onlar için bu fırsatı sağlamak çok güzel bir şey. Bu tür denemelerin ilerleyen yıllarda da yapılmasını umuyoruz. Yenişehir ve Mersin’de oturan çocuklarımıza ve gençlerimize faydalı olacağına inanıyoruz ve Belediyemize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yorumlar (0)