banner773

YENİŞEHİR BELEDİYESİ SOKAĞA ÇIKAMAYAN VATANDAŞLAR İÇİN SEFERBER OLDU

Yeni tip koronavirüs(Covid-19) salgını nedeniyle dışarıya çıkamayan yaşlılar ile kronik hasta ve engellilerin ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Yenişehir Belediyesi ekip kurdu. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Hemşehrilerimizi asla yalnız bırakmayacağız, ekiplerimiz 24 saat telefon başında bekleyecek. Yardım çağrısı gelir gelmez harekete geçecekler.” dedi.

YEREL 22.03.2020, 14:57
YENİŞEHİR BELEDİYESİ SOKAĞA ÇIKAMAYAN VATANDAŞLAR İÇİN SEFERBER OLDU

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgınının önleme tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirilmesinin ardından Yenişehir Belediyesi harekete geçti. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatıyla belediye bünyesinde yardım ekipleri kuruldu. Yenişehir Belediyesi ekipleri risk grubunda olduğu için dışarı çıkamayan vatandaşlar için 7/24 görev başında olacak. Yeni Şehir Masası ve Sosyal Hizmet Birimi de gece gündüz demeden hazırda bekleyecek. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlar 444 33 54 numaralı çağrı hattını arayarak ihtiyaçlarını bildirebilecek. Yenişehir’de vatandaşların sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için tüm tedbirler alındı.

“YENİŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ 7/24 GÖREVDE OLACAK”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kurulan ekiplerle bir metre kuralına uygun bir şekilde toplantı yaptı. Başkan Özyiğit, görevli personellere yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Yenişehir’de yaşayan ve sokağa çıkmalarına yasaklama getirilen vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını vurgulayan Başkan Abdullah Özyiğit, “Salgından dolayı risk grubunda olan hemşehrilerimizin eli, kolu ve ayağı olacağız. Tüm ihtiyaçlarının karşılanması noktasında deyim yerindeyse seferberlik ilan ettik. Hemşehrilerimizi asla yalnız bırakmayacağız, ekiplerimiz telefon başında bekleyecek. Yardım çağrısı gelir gelmez harekete geçecekler. Hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak için 7/24 görev başında olacağız. Hep birlikte bu salgının üstesinden geleceğiz.” İfadelerini kullandı. 

Vatandaşlar Yenişehir’de kurulan Yenişehir İlçesi Vefa Sosyal Destek Koordinasyon Grubuna 112, 155, 156 ve 444 33 54 telefon numaralarından da ihtiyaçlarını bildirebilecek.

Yorumlar (0)