William Shakespeare’in Unutulmaz Trajedilerinden ‘Othello’ Kartal’da Sahnelendi

Kartal Belediyesi, dünya edebiyatının unutulmaz ismi William Shakespeare tarafından kaleme alınan ‘Othello’ adlı tiyatro oyununu, Kartallı tiyatroseverler ile buluşturdu.

YEREL 19.02.2020, 13:55
William Shakespeare’in Unutulmaz Trajedilerinden ‘Othello’ Kartal’da Sahnelendi

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tiyatro oyununa, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Umut Daştan ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. Yaklaşık bir saat süren tiyatro oyunu izleyenlerden tam not aldı.

Oyunun sonunda, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Umut Daştan, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen oyunun yönetmeni Nazım Uğur Özaydın’a teşekkür plaketi takdim etti. Meclis Üyesi Daştan, yaptığı konuşmada, Kartal Belediyesi’nin ilçenin kültür ve sanat merkezi olma hedefini çok önemsediğini ve bu kapsamda birbirinden değerli kültür sanat programlarını Kartallı vatandaşlarla buluşturmaya devam edeceklerini kaydederek, tüm oyunculara ve katılımcılara teşekkür etti.

Çavuş Lago’nun İhtiraslarına Kurban Olan Bir Aşk

Yönetmenliğini Nazım Uğur Özaydın tarafından yapılan oyunun konusu ise şöyle; Venedik Cumhuriyeti’nin bir komutanı olan Othello, Cassio isimli bir askeri yaveri yaptığı için çavuş Lago’nun düşmanlığını kazanır. Yükselme hırslarıyla dolu olan çavuş Lago şeytani planlarla; Othello, Cassio ve Othello’nun aşkı Desdemona’yı hayatlarını ihtirasları uğruna cehenneme çevirmeye çalışır. Alçakgönüllü ve aşık bir adam olan Othello, büyük aşkı Desdemona’yı ve dostu Cassio’yu çavuş Lago’nun ihtiraslarına kurban edecek midir?

Yorumlar (0)