Üniversiteli öğrencilerden göle vefa

Üniversite öğrenimi gören bir gurup öğrenci, Burdur Gölü’ndeki çekilmeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla göl kenarında çevre temizliği yaptı.

YEREL 21.12.2020, 16:51
Üniversiteli öğrencilerden göle vefa

Pandemi sebebiyle uzun zamandır okullarına gidemeyen Burdurlu bir gurup üniversite öğrencisi, Burdur Gölü’nün son zamanlarda hızla çekilmesine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Halk Plajında buluştu. Üniversite öğrencileri Burdur Belediyesi Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü çalışanları ile İşbirliği içerisinde Halk Plajında temizlik yaptılar.

Amaçlarının Burdur Gölü’ndeki çekilmeye ve farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirten öğrenciler, Burdur Gölü’nün hızla çekilmesinden dolayı ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından gereken çalışmanın yapılmasını, aksi takdirde ilerleyen yıllarda kocaman bir çukuru olan memleketleri olmasını istemediklerini dile getirdiler.

Burdur halkından küçük bir de ricada bulunan öğrenciler, “Biz bu ricamıza küçük diyoruz çünkü yapılamayacak bir şey değil. Lütfen gölün yanına kadar inin, yiyin için ancak giderken çöplerinizi yanınızda götürün. Sahil şeridine bırakmayın. Göl zaten susuzluk ile mücadele ediyor bir de ona çevresel kirlilik yaşatmayalım” dediler.

Yorumlar (0)