'UMUT TOHUMLARI' PROJESİYLE PARKLARIN TAPUSU ÇOCUKLARIN OLUYOR

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz belediyeye ait 152 bin metrekare yeşil alan ile birlikte ilçe genelindeki parkları çocuklara emanet ediyor. “Umut Tohumları” adı verilen proje kapsamında çocuklar temsili tapularına kavuşurken, 10 bin adaçayı tohumunu 17 Mart Pazar günü Mütareke Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, toprakla buluşturacak.

YEREL 14.03.2019, 12:24 14.03.2019, 12:24
'UMUT TOHUMLARI' PROJESİYLE PARKLARIN TAPUSU ÇOCUKLARIN OLUYOR

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediyeye ait 152 bin metrekare yeşil alan ve parkları Mudanya’nın çocuklarına emanet ediyor. Mudanya sınırları içerisinde bulunan her park ve yeşil alan, temsili bir tapuyla çocukların sorumluluğuna geçecek. “Umut Tohumları” adı verilen proje kapsamında çocuklar, temsili tapularına kavuşurken, 10 bin adaçayı tohumunu toprakla buluşturacak. 17 Mart Pazar günü düzenlenecek olan etkinliğe, Mudanya’nın tüm çocuklarını davet eden Başkan Türkyılmaz, “Parklar, bir çocuğun sadece oyun oynadığı bir yer değil, aynı zamanda duygusal ve fiziksel eğitimin de önemli bir parçasıdır.  

İstiyoruz ki, Mudanya'da kurmaya çalıştığımız doğasına, yeşiline, yaşam alanlarına saygı kültürünü, bugünün çocuklarına verelim. Her parkımızı ve yeşil alanlarımızı bir çocuğumuza emanet ederek, çocuklarımızın adına temsili bir tapu hazırlayarak, o parkın sorumluluğunu vereceğiz. Her gün önünden geçtiği parkta eksiklikleri not edecek, bizlere bildirecek ve geleceğini bir bakıma kendisi tasarlayacak. Bu projemiz, Türkiye’de alanında tek, diğer belediyelere de örnek olabilecek bir uygulama. Mudanya’yı ilklerle buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

Yorumlar (0)