Uğur Mumcu’da Yaşanan Çökme Sonrası Kartal Belediyesi Teyakkuza Geçti

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi, Düzey Sokak'ta bulunan Irmak Apartmanı’nın otoparkına ait istinat duvarının çökmesinin ardından vakit kaybetmeden belediye ekipleriyle birlikte olay yerine giden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Gökhan Yüksel, olaydan etkilenen vatandaşların Kartal Belediyesi tarafından misafir edileceğini söyledi.

YEREL 31.12.2019, 15:55
Uğur Mumcu’da Yaşanan Çökme Sonrası Kartal Belediyesi Teyakkuza Geçti

Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda incelemelerde bulunan Kartal Belediyesi personelinden oluşan teknik ve zabıta ekipleri ile polis ve itfaiye ekipleri, 2 binanın da boşaltılmasını sağladı. İstinat duvarı yıkıldığı sırada, otopark içerisinde park halinde bulunan ve çökme sonucu çukura düşen 3 araç ise ekiplerin çalışmaları sonucunda çukurdan çıkartıldı. 

 

Haberi alır almaz olay yerine hızla hareket eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel,  gerekli incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapıyor. Bina sakinlerinin güvenliği için binada bulunan vatandaşlarımızı, arkadaşlarımız tahliye ediyorlar. Teknik personelimiz anbean buranın geoteknik ve statik hesaplarını yapıyor. Herhangi bir kayma devam ederse risk büyüyor demektir. Şu an binanın sıkıntı yaratabileceğine dair gözle görülür bir bilgi yok. Yarım saat, bir saat aralıklarla hem incelemeler yapılacak, hem kayma gerçekleşiyor mu, gerçekleşmiyor mu onu inceleyeceğiz. Buradaki komşularımızı birkaç gün misafir edeceğiz, hem Kartal hem de Büyükşehir Belediyesi olarak. Teknik arkadaşlar görevinin başında." dedi.

 

En kötü senaryoya göre hareket ettiklerini ifade eden Başkan Gökhan Yüksel, "Şu an için tek binanın duvarında sıkıntı var. Fakat bu kayma devam eder, istemediğimiz bir sonuç gerçekleşirse ön tarafa doğru yıkılma tehlikesini bekleyebiliriz. O yüzden iki binayı da tahliye edeceğiz. Bu bahsettiğim statik ve harita mühendislerinin anbean takip ettiği raporlara göre kayma olup olmadığını gördükten sonra belki buranın alınmasıyla, bir destekle burası kurtulabilir." diye konuştu.

 

Tahliye edilen 2 binada yaşayan 11 aileden 34 vatandaş ise binalar ile ilgili teknik raporlar hazırlanana kadar Kartal Belediyesi tarafından misafir edilecek. Kartal Belediyesi’ne bağlı ekiplerin binaların çevresindeki çalışmaları ise devam ediyor.

Yorumlar (0)