banner773

TURKCELL KULÜPLER KROS LİGİ 1. KADEME YARIŞMALARI

Eğitim ve spor alanın da Mersin’e yenilikler getiren Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Triatlonunun ardından Mersin’de 20 yıl sonra kros yarışlarının koşulmasını sağlıyor.

YEREL 09.01.2020, 15:00
TURKCELL KULÜPLER KROS LİGİ 1. KADEME YARIŞMALARI

Yeni Yenişehir’i oluşturmak amacıyla ilk ilkesi olarak HAREKET’i belirleyen ve bu çerçevede uluslar arası arenada Kıbrıs’ın tanınmasına katkı sağlamak amacıyla ‘Barışa Kulaç At’ başta olmak üzere Yenişehir Triatlonu, okullar arası Ata’yı anma koşusu ve futbol turnuvası, ‘Çay saatinde tenis öğrenmeye ne dersiniz?’ sloganıyla kadınlara yönelik tenis kursları gibi birçok yeniliğe imza atan Yenişehir Belediyesi, 20 yılın ardından Mersin’de kros şampiyonasının yapılmasının önünü açtı. Yenişehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ile işbirliği yaparak 50. Yıl Mahallesi 15. Cadde üzerinde standartlara uygun bir parkur oluşturdu ve bu sayede Türkiye Atletizm Federasyonu 2020 yılı Türkcell Kulüpler Kros Ligi’ne Mersin’in de katılması sağlandı. 

Yenişehir Belediyesi’nin girişimleri ve oluşturduğu parkurla birlikte Mersin’de de koşulacak olan Türkcell Kulüplerarası Kros Ligi 1. Kademe yarışlarına yaklaşık 500 sporcu katılacak.

Yarışlar 11 Ocak 2020 günü saat 09.00’da Yenişehir 50. Yıl Mahallesi 2782 sokak üzerinde bulunan 45 Evler Halk Otobüsleri son durağı kuzeyinde hazırlanan Yenişehir Kros Parkurunda koşulacak

.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2020 yılı faaliyet programında yer alan “Türkcell Kulüplerarası Kros Ligi” yarışmalarının 1. Kademesi Mersin’in Yenişehir ilçesinde, 2. Kademesi ise Aydın’da yapılacak. Final yarışları ise Balıkesir’de gerçekleştirilecek.

Yenişehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek, Türkcell Kulüplerarası Kros Ligi 1. Kademe Yarışmalarını izlemek üzere tüm Mersinlileri parkura davet eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Belediyecilik anlayışımız çerçevesinde belirlediğimiz 6 ilkeden birincisi hareketti. Yani spordu, her yaştan insana spor yaptıracağız demiştik. Spor insanları ve ulusları birbirine yaklaştıran önemli bir alan biz buna inanıyor ve bu şekilde hareket ediyoruz” dedi.

Ulusal bazda Yenişehir Triatlonu’nu gerçekleştirdiklerini anımsatan başkan Özyiğit, Triatlonun ardından Mersin’e yeni bir spor organizasyonu daha kazandırdıklarını söyledi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile uyum içerisinde çeşitli spor organizasyonları yaptıklarını da sözlerine ekleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “10 Kasım’da Ata’yı Anma Koşusu düzenledik ve bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz koşulara 457 sporcu gencimiz katıldı. Yine aynı tarihte Liselerarası Futbol Turnuvası yaptık” diye konuştu.

Belediye olarak yaklaşık 110 sporcunun katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Tenis müsabakalarını da gerçekleştirdiklerini de ifade eden Özyiğit, “Dünya Barış Günü’nde ‘kardeşlik için yüzüyoruz’ dedik ve Yenişehir’den Kıbrıs’a 8 sporcu kulaç attı. Yenişehir’den Kıbrıs’a bir yüzme parkuru açtık. Her yaştan vatandaşa spor hizmeti verdiğimiz spor okullarımıza bine yakın hemşehrimiz müracaat etti. Kentimizde yapılan spor ve sanat faaliyetlerine daima katkı verdik. Ev kadınlarına yönelik Çay Saati’nde Tenis Öğrenmeye Ne Dersiniz sloganıyla yaptığımız tenis kursuna çağrımıza ilk etapta iki yüz kadın başvurdu ve şuanda eğitimlerine devam ediyorlar. Müftü Deresi’ndeki bisiklet parkurumuzu açarak genişlettik vatandaşlarımıza spor yapmalarını sağlayacak alanlar yaratmaya devam ediyoruz. Belediyecilik anlayışımızın ilk ilkesi olan Hareket kapsamında bu kez de Türkiye Atletizm Federasyonu ile iş birliği yaptık ve bu sayede 20 yıl aranın ardından Mersin’de kros yarışlarının yapılmasına önayak olduk. Tüm şehrimizi bu yarışları izlemeye davet ediyorum.” dedi. 

11 Ocak 2020 günü saat 09.00’da Yenişehir Kros Parkurunda Karaman, İstanbul,  Kırıkkale, Trabzon, Diyarbakır, Çorum, Kütahya, Tokat, Kırıkkale, Siirt, Şırnak, Batman, Sivas, Kayseri, Malatya, Muş, Ankara, Konya, İzmir Ağrı, Bolu Erzurum ve Mersin’den katılan yaklaşık 500 sporcu mücadele edecek.

Yorumlar (0)