TURİZM HAFTASI MUDANYA’DA KUTLANDI

Turizm Haftası; Mudanya Kaymakamlığı ve Mudanya Belediyesi işbirliğinde Mütareke Meydanı’nda etkinliklerle kutlandı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kenti doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle geleceğe taşıma noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

YEREL 18.04.2019, 16:27
TURİZM HAFTASI MUDANYA’DA KUTLANDI

Turizm Haftası; Mudanya Kaymakamlığı ve Mudanya Belediyesi işbirliğinde, Mudanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Mütareke Meydanı’nda düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, protokol konuşmalarıyla devam etti. Etkinliğe CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik,  İlçe Emniyet Müdürü Serdar Makineci ve Mudanyalılar katıldı. 

Mudanya’yı doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle geleceğe taşıma noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya’mız tarihi boyunca çeşitli kültürlerin bir arada kardeşçe ve barış içinde yaşadığı bir yer olurken, son yüz yıla baktığımızda ise dünya tarihine mührünü, barışı öngören 11 Ekim 1922 Mudanya Mütarekesi ile vurdu. Mudanya; Türkiye ve dünyada tarihi önemi, kültürel, turistik değerleriyle anılmalıydı ki, şu anda bunu başarmış bulunuyoruz. Mudanya bir sanayi kenti değil ve hiçbir zaman olmayacak, biz Mudanya’yı barışın kenti olmasının yanı sıra bir tarım, turizm, eğitim ve kültür kenti olarak görüyoruz. Tüm stratejimizi de bu yönde belirliyoruz. Hatta Mudanya’nın Anayasası dediğimiz bir çalışma ile bunu değiştirilemez hale getirip, gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Mudanya’da geçmişin izlerini koruyarak, kimliğini ön plana çıkartacak çalışmalara imza atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.   

Etkinlikler, Mudanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin defilesi, Mudanya Belediyesi halk oyunları gösterisi, stant ziyaretleri, “Bursa’da Dört Mevsim” temalı fotoğraf yarışması, “Doğası ve Tarihi ile Mudanya” temalı kompozisyon, afiş ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Yorumlar (0)